avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imputernicire insotire minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imputernicire insotire minor in strainatate

pot sa fac imputernicirea fara a specifica nr de pasaport.....?ptr ca dureaza inca doua sapt ...si nu mai am timp....cei de la pasapoarte au taiat un colt la pasaportul vechi si spun sa le prezinte pe amandoua la granita.....e corect?...legal?sa scriu nr vechi sau mai bn niciunul
Cel mai recent răspuns: luiza-marinela , utilizator 11:45, 24 Iulie 2013
Declaratia-acord pt iesirea minorului din tara trebuie OBLIGATORIU sa cuprinda seria de pasaport valabil atat a minorului cat si a majorului insotitor. Daca, insa, mergeti cu transport terestru va puteti identifica la vama prin cartea de identitate, depinde insa si de tara de destinatie, pt. ca nu toate accepta CI-ul nostru
Indiferent de pasaportul cui vorbeati, minor/ major, actul de identificare trebuie sa fie trecut in declaratie si musai in termen de valabilitate.
multumesc...la pasapoarte in orasul meu au zis ca poate sa nu-l treaca....deci nu aveau dreptate
Sunati la politia de frontiera 0219590, expuneti-le problema si intrebati daca puteti sa treceti pe declaratie doar numele complet si cnp-ul copilului ca date de identificare a acestuia.
Legea 248/2005 nu face referire ca ar fi obligatoriu sa se treaca numarul documentului de calatorie al copilului.
MULTUMESC DE RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil sub tutela tatalui romnam romnam Detin un document legal si apostilat prin care noi parintii copilului suntem de acord ca copilul sa locuiasca in alta tara cu tatal. Copilul fiind la un club ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Copii minori si iesirea lor din tara; ContSters140523 ContSters140523 Sun divortata si am copii in incredintarea mea ,hotarare devinitiva si irevocabila ...vreau sa plec cu copii din tara,le-am facut pasapoartele.Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)