avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... certificat de grefa in cererea de stramutare - pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

certificat de grefa in cererea de stramutare - pentru ce?

Am inregistrat la ICCJ o cerere de stramutare a unui dosar penal de pe rolul Curtii de Apel. Am inteles ca trebuie sa obtin un certificat de grefa pe care sa il depun (in original sau in copie?) la Curtea de Apel.
Nu am inteles ....este obligatoriu acest certificat de grefa? Este obligatia mea sa il depun la Curtea de Apel? Ce efecte va avea asupra judecatii la Curtea de Apel? La primul termen am cerut amanare pentru pregatirea apararii...
Dosarele penale sunt scutite de taxa de timbru si timbru judiciar?
Astept cu interes raspunsul oricarei persoane binevoitoare si cunoscatoare a problemei....
Va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: natyca , utilizator 16:27, 14 Martie 2009
Buna seara,
Scopul cererii de stramutare este ca dosarul sa se judece la o alta instanta decat cea investita in prezent. Daca doriti ca instanta Curtii de Apel sa nu pronunte nici o solutie pana la rezolvarea cererii de stramutare, aveti nevoie de dovada ca ati inregistrat la ICCJ o cerere de stramutare. Deci, aveti nevoie de un certificat de grefa, eliberat de ICCJ, pe care sa il prezentati Curtii de Apel, aratand astfel ca ati solicitat stramutarea. Nu este obligatoriu sa spuneti Curtii de Apel despre sesizarea ICCJ. De altfel, daca Inalta Curte va gasi de cuviinta, va putea dispune ea insasi suspendarea judecatii dosarului aflat la Curtea de Apel, pana la solutionarea cererii de stramutare. Altfel, existenta cererii de stramutare nu impiedica cu nimic continuarea dosarului aflat la Curtea de Apel.
Intradevar, cererile din domeniul penalului sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar.
Mult succes!

Larisa Somfalean - avocat.
Stimata doamna

Va multumesc foarte mult pentru amabilitate..
Daca am inteles bine, in momentul in care depun certificatul de grefa la Curtea de Apel aceasta nu va pronunta nici o solutie pana la rezolvarea cererii de stramutare? Este exact ceea imi doresc si ceea ce am nevoie!
Va multumesc foarte mult!
Toate cele bune!

Veti cere instantei sa tina cont de faptul ca ati formulat cerere de stramutare, astfel ca, instanta va putea acorda un alt termen - mai indelungat, dar ! nu va fi obligata sa tina in loc judecarea.
Am spus, existenta cererii de stramutare nu impiedica cu nimic continuarea dosarului aflat la Curtea de Apel. Suspendarea efectiva a judecatii in curs o poate dispune doar ICCJ!
ok?
ok! acum am inteles! este bine si asa!

Pentru termenul din 17.03 am cerut amanare iar dupa ce Curtea de Apel va stabili alt termen, pentru acesta din urma am sa folosesc certificatul de grefa si asta ca sa trec de termenul din 12 Aprilie de la ICCJ cand se va judeca stramutarea...
Nu stiu daca am fost clara..

O ultima intreabre va rog....am cerut stramutare pe motiv de impartialitate magistrati motivat cu inscrisuri...
Cum pot eu sa stiu cand, cum si daca ICCJ va dispune suspendarea? Trebuie sa solicit eu asta? Ar fi tarziu sa o fac acum?

Oricum va multumesc mult si, cu siguranta am sa va urmez sfatul!
Luni, la prima ora, ma prezint la ICCj pt certificatul de grefa...
Formulati si o cerere de suspendare, cu mentiunea "inainte de judecata cererii de stramutare". Cereti celor de la registratura sa va indrume cum sa urmariti termenul la care Inalta Curte va analiza cererea de suspendare.
Cand veti reveni pentru ridicarea certificatului de grefa - veti ave ais un rapsuns cu privire la inregsitrarea suspendarii.
Atentie!
Pentru eliberarea certificatului de grefa aveti nevoie de o taxa judiciara de timbru in valoarea de 1 ron si timbru judiciar de 0,15 ron, pentru ca aceasta procedura presupune un servciu administrativ al instantei si se timbreaza cum v-am spus.

Succes!

Alte discuții în legătură

Cerere stramutare Bogdan Popovici Bogdan Popovici Poate sa ma ajute cineva cu o motivare a unei cereri de stramutare, admisa la ICCJ, pentru banuiala legitima, in particular, reclamantul este avocat de mai ... (vezi toată discuția)
Procedura stramutare dosar Nina1 Nina1 Buna seara, Care este procedura de stramutare dosar civil? Ce implica? Cu stima (vezi toată discuția)
Stramutare dosar ruonscalafat ruonscalafat daca o persoana este arestata, procesul de fond nu s-a incheiat, acum doreste stramutarea dosarului avand in vedere tot ceea ce s-a intamplat in cursul ... (vezi toată discuția)