avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... stramutare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

stramutare dosar

daca o persoana este arestata, procesul de fond nu s-a incheiat, acum doreste stramutarea dosarului avand in vedere tot ceea ce s-a intamplat in cursul procesului pana acum, nu s-a judecat corect neluandu-se in calcul ceea ce exista la dosar, judecatoarea nici macar nu s-a uitat cu atentie peste continutul dosarului, daca se va aproba cererea de stramutare, inculpatul va fi mutat definitiv si din penitenciarul unde se afla in prezent?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:49, 10 Decembrie 2010
Judecarea cauzei si locul de detentie ,sunt 2 aspecte distincte
Nu exista regula general valabila ,ca in caz de eventuala stramutare a cauzei ,
automat sa se dispuna mutarea definitiva din respectivul loc de detentie

cererea de stramutare a dosarului se va judeca la inalta curte de casatie si justitie iar daca se va stramuta cauza inculpatul va fi transferat la penitenciarul de pe raza de competenta a instantei unde va fi stramutata cauza.
dupa solutionarea dosarului se poate adresa cu cerere de transfer la penitenciarul de domiciliu sau isi face o alta afacere la instanta de domiciliu si va fi transferat la penitenciarul de acolo.
succes
daca procesul de fond are ultimul termen (cred) pe 15 decembrie si inca nu am depus cererea de stramutare, sa zicem ca o depun pe 10 decembrie, poate fi amanat procesul de fond pana nu obtin suspendarea din partea ICCJ? Am inteles ca odata cu cererea de stramutare trebuie depusa si o cerere de suspendare a judecatii? Daca nu am aceasta cerere de suspendare aprobata de ICCJ (ceea ce nu cred ca este posibil avand in vedere ca mai sunt 5 zile pana la urmatorul termen al judecatii) este posibil ca instanta sa pronunte sentinta pe data de 15 decembrie? Poate sa nu se pronunte decat daca aduc la cunostiinta ca am depus cerere de stramutare a dosarului?
Din cele relatate de dvs,nu exista motive care sa determine admiterea unei astfel de cereri de stramutare.
De fapt, doriti schimbarea locului de detentie al persoanei aflata in curs de judecare ? .
Nu, nu doresc schimbarea locului de detinere. Vreau sa scap de Tribunalul Dolj care nu face altceva decat sa asculte procurorul si alte persoane care au facut presiuni pentru a nu se afla adevarul. Dar, cum am mai spus, cred ca este prea tarziu acum. O sa astept sentinta data de Tribunalul Dolj si apoi o sa fac apel la Curtea de Apel si recurs la ICCJ. Can dosarul se va afla pe rol la Curtea de Apel mai pot depune o cerere de stramutare? Imi cer scuze daca nu folosesc termenii corespunzatori, nu am decat putine cunostinte despre asa ceva.

Alte discuții în legătură

Pedeapsa ruonscalafat ruonscalafat As vrea sa stiu ce pedeapsa ar putea primi o persoana pentru urmatoarele infractiuni: ucidere din culpa (cu alcool), parasirea locului accidentului, daca pana ... (vezi toată discuția)
Stramutare luminel luminel Speta se adreseaza onoratilor avocati si juristi cu multe drumuri pe la İCCJ Un dosar la o judecatorie din provincie, avand ca obiect pretentii ... (vezi toată discuția)
Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)