avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pedeapsa

As vrea sa stiu ce pedeapsa ar putea primi o persoana pentru urmatoarele infractiuni: ucidere din culpa (cu alcool), parasirea locului accidentului, daca pana la sfarsitul procesului de fond, in urma efectuarii expertizei tehnice auto, nu se demonstreaza ca a fost culpa comuna. Tin sa precizez ca in procesul verbal de cercetare de la fata locului reiese culpa comuna, procurorul de caz a decis aceeasi culpa comuna, dar in cursul cercetarii penale dosarul a fost mutat la o instanta superioara (parchetul de pe langa inalta curte de casatie) si procurorul care a preluat cazul a ignorat tot ceea ce era existent in dosar si in urma efectuarii unei expertize tehnice auto s-a stabilit doar vinovatia inculpatului si nu culpa comuna. Deasemenea, expertul tehnic nu s-a deplasat la locul accidentului si a intocmit raportul intr-un timp foarte scurt pentru a fi dispusa trimiterea in judecata si mutarea dosarului tot la instanta de unde plecase (Tribunalul Dolj). Acolo s-au depus obiectiuni la raportul intocmit la Bucuresti dar nu stiu daca se va aproba efectuarea unei alte expertize care sa demonstreze de fapt adevarul. Sunt disperat, nu pot sa cred ca Tribunalul Dolj nu vede decat ceea ce spune instanta superioara (ICCJ) si nimic din ceea ce exista la dosar (de fapt si la dosar nu exista decat niste declaratii oscilante ale martorilor care se contrazic) si nimic din ceea ce a fost solicitat de catre inculpat nu a fost aprobat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:25, 13 Noiembrie 2010
oricum acum va judecati in prima instanta.daca nu vi se vor aproba obiectiunile puteti sa faceti apel. apoi recurs. daca considerati ca instanta de fond e partinitoare in judecarea cazului dvs puteti solicita stramutarea dosarului la o alta instanta de acelasi grad.
Daca se ajunge la o pedeapsa cu suspendare este bine pentru dvs.
Nu sunteti nevinovat.
Corect.
Scopul dvs este sa scapati cu suspendare.
Stiu ca inculpatul are partea lui de vinovatie si chiar ar fi multumit daca i s-ar da si 2 ani cu executare, dar din moment ce timp de 5 luni de cand s-a dat trimiterea in judecata, instanta nu a inteles cum s-a intamplat accidentul si are ca etalon decat ceea ce s-a scris in rechizitoriu la ICCJ, nu mai are nici o speranta. Am uitat se precizez ca de 6 luni (din timpul cercetarii penale) inculpatul se afla in arest preventiv.
daca va fi gasit vinovat pentru ucidere din culpa (culpa comuna sau exclusiva), conducere sub infl baut alcoolice si parasirea locului accid. are toate sansele sa primeasca o ped. cu executare

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare sub control judiciar stinga elena stinga elena buna ziua.este adevarat ca cererea de liberare se poate depune saptamanal daca acuzatul este arestat preventiv dar in penitenciar?si ce sanse sunt ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Stamutare dosar penal gancuta gancuta pot cere stramutarea dosarului pe baza anchetei la parchet ?s-au dictat la martori ce sa scrie in declaratii (vezi toată discuția)