avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pedeapsa

As vrea sa stiu ce pedeapsa ar putea primi o persoana pentru urmatoarele infractiuni: ucidere din culpa (cu alcool), parasirea locului accidentului, daca pana la sfarsitul procesului de fond, in urma efectuarii expertizei tehnice auto, nu se demonstreaza ca a fost culpa comuna. Tin sa precizez ca in procesul verbal de cercetare de la fata locului reiese culpa comuna, procurorul de caz a decis aceeasi culpa comuna, dar in cursul cercetarii penale dosarul a fost mutat la o instanta superioara (parchetul de pe langa inalta curte de casatie) si procurorul care a preluat cazul a ignorat tot ceea ce era existent in dosar si in urma efectuarii unei expertize tehnice auto s-a stabilit doar vinovatia inculpatului si nu culpa comuna. Deasemenea, expertul tehnic nu s-a deplasat la locul accidentului si a intocmit raportul intr-un timp foarte scurt pentru a fi dispusa trimiterea in judecata si mutarea dosarului tot la instanta de unde plecase (Tribunalul Dolj). Acolo s-au depus obiectiuni la raportul intocmit la Bucuresti dar nu stiu daca se va aproba efectuarea unei alte expertize care sa demonstreze de fapt adevarul. Sunt disperat, nu pot sa cred ca Tribunalul Dolj nu vede decat ceea ce spune instanta superioara (ICCJ) si nimic din ceea ce exista la dosar (de fapt si la dosar nu exista decat niste declaratii oscilante ale martorilor care se contrazic) si nimic din ceea ce a fost solicitat de catre inculpat nu a fost aprobat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:25, 13 Noiembrie 2010
Aveti dreptul de a cere stramutarea dar martorul daca nu are interes in cauza nu vad care sa fie problema.
În cazul în care judecarea unei cauze penale nu se poate face în bune condiţii la o instanţă, deoarece ar exista un climat nepotrivit se poate solicita strămutarea respectivei cauze la o altă instanţă.
Calitatea de parte în procesul penal vă dă posibilitatea legală de a formula o cerere de strămutare a cauzei la altă instanţă.
Această posibilitate legală este prevăzută şi pentru procurori şi ministrul justiţiei.
Pot constitui motive de strămutare a cauzei, următoarele împrejurări:
- în cazul în care imparţialitatea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurărilor cauzei, duşmăniilor locale sau calităţii părţilor;
- când există pericolul de tulburare a ordinii publice;
-când una dintre părţi are o rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv printre judecători sau procurori, asistenţii judiciari sau grefierii instanţei.
Cererea de strămutare a unei cauze se adresează Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi ea trebuie motivată.
Dacă deţineţi înscrisuri care vin în sprijinul cererii dumneavoastră le puteţi anexa la aceasta.
În cerere trebuie să faceţi şi menţiunea dacă sunt arestaţi în cauză.

Eu consider ca aceste precizari sunt suficiente pentru a va da seama ca nu exista motive legale pentru formularea unei astfel de cereri,iar art.46 si urm. din c.pr.pen sunt lamuritoare in continutul lor ca si art.55 si urm. din acelasi cod.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare sub control judiciar stinga elena stinga elena buna ziua.este adevarat ca cererea de liberare se poate depune saptamanal daca acuzatul este arestat preventiv dar in penitenciar?si ce sanse sunt ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Stamutare dosar penal gancuta gancuta pot cere stramutarea dosarului pe baza anchetei la parchet ?s-au dictat la martori ce sa scrie in declaratii (vezi toată discuția)