avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pedeapsa

As vrea sa stiu ce pedeapsa ar putea primi o persoana pentru urmatoarele infractiuni: ucidere din culpa (cu alcool), parasirea locului accidentului, daca pana la sfarsitul procesului de fond, in urma efectuarii expertizei tehnice auto, nu se demonstreaza ca a fost culpa comuna. Tin sa precizez ca in procesul verbal de cercetare de la fata locului reiese culpa comuna, procurorul de caz a decis aceeasi culpa comuna, dar in cursul cercetarii penale dosarul a fost mutat la o instanta superioara (parchetul de pe langa inalta curte de casatie) si procurorul care a preluat cazul a ignorat tot ceea ce era existent in dosar si in urma efectuarii unei expertize tehnice auto s-a stabilit doar vinovatia inculpatului si nu culpa comuna. Deasemenea, expertul tehnic nu s-a deplasat la locul accidentului si a intocmit raportul intr-un timp foarte scurt pentru a fi dispusa trimiterea in judecata si mutarea dosarului tot la instanta de unde plecase (Tribunalul Dolj). Acolo s-au depus obiectiuni la raportul intocmit la Bucuresti dar nu stiu daca se va aproba efectuarea unei alte expertize care sa demonstreze de fapt adevarul. Sunt disperat, nu pot sa cred ca Tribunalul Dolj nu vede decat ceea ce spune instanta superioara (ICCJ) si nimic din ceea ce exista la dosar (de fapt si la dosar nu exista decat niste declaratii oscilante ale martorilor care se contrazic) si nimic din ceea ce a fost solicitat de catre inculpat nu a fost aprobat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:25, 13 Noiembrie 2010
Are sanse si la o pedeapsa cu executare dar daca isi angajeaza un avocat inca din prima instanta care sa il apere la modul serios poate primi o pedeapsa cu suspendare.Daca o face de abia in recurs sansele sunt mult mai reduse...
Exista situatii in care persoanele parasesc locul accidentului pentru a nu fi linsate...
Exista circumstante ale cauzei care pot ajuta si altele care pot fi folosite impotriva inculpatului.
Depinde cine foloseste mai bine aceste circumstante, acuzarea sau apararea...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Are sanse si la o pedeapsa cu executare dar daca isi angajeaza un avocat inca din prima instanta care sa il apere la modul serios poate primi o pedeapsa cu suspendare.Daca o face de abia in recurs sansele sunt mult mai reduse...
Exista situatii in care persoanele parasesc locul accidentului pentru a nu fi linsate...
Exista circumstante ale cauzei care pot ajuta si altele care pot fi folosite impotriva inculpatului.
Depinde cine foloseste mai bine aceste circumstante, acuzarea sau apararea...

avocat Claudiu Lascoschi

In cadrul cercetarii judecatoresti se poate solicita efectuarea unei noi expertize,confruntarea martorilor,etc.
Sunt cereri procedurale asupra carora urmeaza a se pronunta-in cazul in care sunt solicitate-instanta investita cu solutionarea cauzei.
Analiza tututor eventualelor cereri de probatorii,revine instantei de judecata,dar admisibilitatea lor, depinde de profesionalismul avocatului pe care il veti angaja.
Avand in vedere complexitatea cauzei,situatiile aratate de dvs,este recomandabila,in cazul in care aveti posibilitati materiale,angajarea unui astfel de avocat,cred eu ,ca din alt judet sau chiar din Bucuresti pentru a reusi sa minimalizeze consecintele juridice ale tragicului eveniment,devenit dosar penal in instanta de judecata.
As mai avea o intrebare: familia victimei a solicitat daune morale si cheltuielile aferente inmormantarii, a fost introdusa in cauza si firma de asigurari: cine va suporta sumele de bani pe care le va hotara instanta? M-am mai interesat si parerile au fost impartite: unii spun ca o parte o va suporta inculpatul si o parte firma de asigurari, altii spun ca va plati firma de asigurari integral si apoi va recupera banii de la inculpat sub forma de rate lunare. Va rog frumos, daca puteti sa-mi spuneti cine plateste pana la urma?
Firma de asigurari se va indrepta prin actiune in regres impotriva inculpatului pentru recuperarea sumelor avansate cu titlul de despagubiri.
Pana atunci insa toate cheltuielile trebuiesc dovedite cu acte,martori,eventual cu expertiza si numai in masura dovedirii cuantumului acestora,instanta le va admite in hotararea pe care o va pronunta.
in acest caz se aplica legea prin care se reduce cu 1/3 pedeapsa?

Alte discuții în legătură

Cerere de liberare sub control judiciar stinga elena stinga elena buna ziua.este adevarat ca cererea de liberare se poate depune saptamanal daca acuzatul este arestat preventiv dar in penitenciar?si ce sanse sunt ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Stamutare dosar penal gancuta gancuta pot cere stramutarea dosarului pe baza anchetei la parchet ?s-au dictat la martori ce sa scrie in declaratii (vezi toată discuția)