avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Absolvire facultate cu autorizare provizorie
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Absolvire facultate cu autorizare provizorie

Stiu ca este un subiect poate mai atipic dar sunt foarte interesant sa ma scriu la o facultate, mai degraba o specializare dar sunt foarte precaut pentru ca are doar autorizare provizorie.

Intrebarea mea este: Daca eu termin facultatea respectiva, imi iau licenta, totul este ok dar sa spunem ipotetic ca specializarea respectiva se va lichida, diploma mea va mai fi valabila? Eu inteleg ca diploma va fi emisa de catre facultatea unde voi sustine lucrarea de licenta dar este foarte important daca diploma va mai avea vreo valoare juridica, sau orice fel de valoare in caz ca facultatea/specializarea respectiva nu va primii acreditarea necesara si se va desfiinta?

Multumesc anticipat!
Robert Cristian.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
RobertN, utilizator
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 19:42, 20 Iulie 2013
odată intrat într-o asemenea facultate, nimeni nu poate ”lichida” acea specialitate decât după absolvirea grupelor de studenti intrati la acea specialitate, indiferent la ce facultate veti sustine examenul de licență.
Multumesc pentru raspuns, si inteleg ceea ce spuneti dar pe mine ma intereseaza de exemplu daca eu termin specializarea respectiva, mi se elibereaza diploma de licenta, etc dar daca cumva ipotetic vorbind dupa 2-3 ani se desfinteaza specializarea respectiva, diploma respectiva va mai avea vreo valoare? deci odata eliberata diploma va mai avea valoare ? adica voi putea fi angajat pe diploma respectiva ? sau daca specializarea respectiva se desfinteaza atunci diploma numai are nici o valoare? Stiu ca e o intrebare ciudata si mai prosteasca dar chiar nu stiu :( Mie personal mi se pare logic ca odata absolvit o facultate, indiferent ca are autorizatie provizorie, este acreditata sau desfintata, ca diploma sa fie valabila cat traiesti.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
RobertN, utilizator
diploma are o ”valoare” și, va avea valoarea potrivit cerințelor economiei de piată din țara în care se va mentine respectiva cerintă a specializării.Aveti dreptate în felul în care vă gânditi la viitor, depinde la care ”viitor” si în ce tară.Oricum, în actiunea de desfiintare avută-n vedere acum câteva zile, se stia de ani de zile că specializarea ”X„ NU se mai cere dar asta nu înseamnă că, acea specializare va dispărea definitiv ca ocupatie/profesie : NU se vor mai școlariza deocamdată întrucât economia NU mai are nevoie de ”N” specialisti.Dacă bunicii nostri s-au scolit ca ”vizitii” iar în prezent NU mai sunt cai ci limuzine desigur că sunt nevoiti a se recalifica.În concluzie: în mileniul trei, nimic nu mai e sigur, spre exemplu: medicul stomatolog/”dentist” revenind la denumirea ”antică”, a evoluat specializarea cu implanturi dentare, mai nou, cu implantarea unei celule ce duce la cresterea în circa ”2 ” ani (potrivit unor informatii de ultimă oră), a unui dinte nou identic celui extras/distrus/uzat.”Logica . . . ”, a fost învinsă de viteza stiintei și de nevoia de ”nou”, performant etc Iată, o cauză privind cresterea numărului somerilor!
Intr-adevar asa este. Am inteles ce inseamna aceasta autorizatie provizorie dar nu am inteles cand citeam faptul ca erau persoane care au absolvit o facultates/specializare care era autorizata provizoriu si nu s-au putut inscrie la master pentru ca facultatea nu a fost ACREDITATA ceea ce mi se pare oarecum o aberatie. Din moment ce ti se elibereaza o diploma de licenta, ea ar trebuii sa fie valabila tot timpul nu? indiferent ca facultatea unde ai facut cursurile a desfintat specializarea respectiva.

Deci din moment ce eu absolvesc sa zicem "Finante-Banci" care este doar autorizata provizoriu, mi se elibereaza diploma si totul este ok. Nu ma voi trezii de exemplu peste 2 ani ca vreau sa ma angajez la o banca si cei de acolo imi vor spune ca diploma mea nu este valabila pentru ca specializarea "Finante-Banci" a fost desfintanta la facultatea respectiva? sau ca nu au reusit acreditarea specializarii ?

Multumesc!!
NU știu dacă e nevoie de explicațiile mele de mai jos dar consider că e nevoie de clarificări/lămuriri asupra acestui subiect și nu numai :
1) nu se pot urma studii postuniversitare de masterat fără diploma de licență.Chiar dacă facultatea ”R” din cadrul universității ”Z”, nu este acreditată deci NU are drept de emitere și eliberare diplome de licentă ci doar AUTORIZATÃ în a desfășura cursuri, examenul de licență se va desfășura sub patronajul altei facultăți ACREDITATÃ a emite și elibera diplome de licență cu aceeași specialitate iar diploma va purta antetul respectivei facultăți cu precizarea pe diplomă că licențiatul a absolvit facultatea ”R” ;
2) nu poți urma studii de masterat decât specificului licenței ce ai primit-o ;
3) DA, o diplomă de licență câștigată în mod LEGAL potrivit muncii depuse, e valabilă pe tot parcursul vieții licențiatului respectiv, chiar dacă respectiva specializare a fost, prin absurd, ”desființată la nivel mondial” .Ea este recunoscută și internațional dacă corespunde potrivit unor norme impuse de alte state ce angajează acei licențiați ;
4) gluma cu acea ”bancă” NU se traduce-n fapt : ce ar avea de-a face desființarea meseriei de strungar de la scoala profesională ”F” din România, stat unde ar mai fi încă ”200” de școli profesionale cu specializare strungar, cu angajarea în comuna/orașul ”Y” a unui număr de 2 strungari ce au absolvit școala profesională ”F” ?!
5) numai institutiile de învățământ superior ACREDITATE au drept de a emite și elibera diplome de licență.Idem licee, școli. . . pentru emitere si eliberare de diplome potrivit gradului profesional și legii;
6) desigur : în scurta noastră istorie a economiei ”funcționale de piață” , au fost cazuri de respingere, discriminare a unor licențiați pe motiv că ”ai licență de la X”, dacă aveai de la ”W„ te-aș fi angajat! Cu timpul, s-a convins acel angajator că, de fapt, era mai învățat licențiatul de la facultatea ”X” decât cel de la ”W”.
7) un posibil ”gânditor” al exemplului dat de dvs. ori, e pamfletist ori, nu știe pe ce lume trăiește sau, are alte interese : invoc din nou pct. meu nr.4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Adeverinta provizorie de licenta eduuard eduuard De cate ori se poate elibera adeverinta provizorie de licenta? Dupa expirarea unui an, daca facultatea nu iti elibereaza diploma de licenta, se poate obtine o ... (vezi toată discuția)