avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat fara a primi procesul verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat fara a primi procesul verbal

Buna ziua,
Am primit ieri 19.07.2013 un plic trimis de catre IPJ Arges in care se afla un fel de instiintare,prin care sunt informat ca in termen de 5 zile trebuie sa ma prezint la SR Arges ptr a preda permisul de conducere,care a fost suspendat din 07.07.2013(perioada in care eu am condus) !
Acum vreau sa merg in instanta sa contest acel proces verbal,intrebarea e : cum intru in posesia lui din moment ce nu l-am primit acasa ??
Nu era normal sa mi-l trimita odata cu instiintarea sau inainte ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:34, 21 Iulie 2013
Initial verificati la oficiul postal care deserveste domiciliul dvs
Daca nu exista in evidente,solicitati oficial emitentului,eliberarea de copie a PV
Am verificat la oficiul postal si nu exista nimic pe numele meu !
Solicitati oficial emitentului sa elibereze copie dupa PV,in baza caruia formulati plangere contraventionala
In instiintare nu este precizata cauza suspendarii permisului de conducere?
In mod sigur este vorba despre cumulul de puncte (15) pentru care aveti obligatia sa predati permisul in termen de 5 zile de la instiintare, prin urmare nu aveti ce proces verbal sa contestati.
Termenul de 5 zile ptr predarea permisului este prevazut numai la art.103 din Oug195, termenul de 15 zile se refera la predarea permisului dupa respingera unei plangeri impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei.

OUG195
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
(1^1) În situaţia prevăzută la alin.(1) lit.c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai săvârşeşte, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou, o nouă faptă prevăzută la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3) şi art.102 alin.(3), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.
(3) În cazurile prevăzute la alin.(1) şi (2) hotărârea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se comunică titularului de către serviciul poliţiei rutiere, care are în evidenţă contravenientul, în termen de 10 zile de la data constatării ultimei contravenţii.
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.
(5) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce anulează toate punctele de penalizare acumulate până în acel moment.
(6) În cazurile prevăzute la alin. (1), contravenientul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază, are reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(7) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin.(6), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la alin.(1) lit.a) şi b).
Scuze,nu am precizat este scris si motivul printr-un numar de articol,(depasirea cu 50km/h a limitei legale de viteza) !

Alte discuții în legătură

Permis auto elena amaricai elena amaricai daca ai permisul suspendat de 2 ori in 6 luni pentru depasire viteza ce se poate intimpla? (vezi toată discuția)
In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe 60 de zile pentru depasire virtosu_vali virtosu_vali In data de 14.03.2011 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile pentru depasire pe linie contiunua. Am platit amenda, am asteptat si am ... (vezi toată discuția)