avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Trecerea de la impozitul pe venitul ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Trecerea de la impozitul pe venitul microintreprinderilor la impozitul pe profit

Buna seara,
Nelamurirea mea este legata de calculul impozitului pe profit.
Este vorba de o firma care a fost platitoare de impozit pe profit iar de la 01.02.2013 a trecut la microintreprinderi. Ulterior, mai précis la iunie trece din nou la impozit pe profit pentru ca a deposit plafonul. Cum se cal culeaza impozitul pe profit pe care trebuie sa il plateasca acum la sf lui iunie. Se iau in calcul veniturile si cheltuielile de la inceputul anului sau din luna februarie? Se calculeaza ca diferenta intre impozitul pe profit si impozitul pe venit platit pana acum sau trebuie sa mergi la administratie sa-ti compenseze cele doua impozite?
Cel mai recent răspuns: Sisa , utilizator 14:11, 21 Iulie 2013
Da dar problema la mine este ca daca iau in calcul veniturile si cheltuielile incepand cu februarie imi da imp. pe profit = 0 pentru ca am pierdere. Totodata balanta mea, care imi ia in calcul toate veniturile si cheltuielile de la inceputul anului, este pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit microintreprindere ciprian1979 ciprian1979 Buna seara ! Doresc sa aflu daca se schimba valoarea impozitului (3%) in cazul in care depasesc cifra de afaceri de 100.000 euro. Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Micro-intreprindere impozit 3% dana_coman dana_coman Cu februarie cei care nu depășesc 65.000 euro vor plați 3% dar la ce curs se calculează? echivalentul a 65.000 euro la cursul de la aderare, sau ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon pentru impozit pe venit microintreprindere emaa74 emaa74 am o societate infiintata in 2003 ,nu am avut deloc activitate pana acum , acum mi-am propus sa desfasor activitate .Pentru inceput sunt platitoare de impozit ... (vezi toată discuția)