avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua, daca tatal a decedat, si bunurile sunt pe firma, casa, 2 masini, conturile bancare, cum se impart daca, casa e pe terenul tatalui, ne dezbatuta mostenirea dintre frati lui, masinile sunt pe firma, el e la a doua casatorie, de aproximativ 5 ani legal si 10 concubinaj, care imi sunt drepturile si cum se impart intre mine si actuala lui sotie

va multumesc
Cel mai recent răspuns: bestlegis , utilizator 10:44, 21 Iulie 2013
uitam sa precizez ca tata a lasat testament, se poate ataca in instanta?
... Tatal dvs. si-a lasat situatia juridica extrem de complicata !!!


Va trebui dezbatuta succesiunea cu fratii, apoi facut partajul de fost sotie, si apoi dezbatuta succesiunea de pe urma tatalui.

In ceea ce priveste firma, trebuie vazute clauzele din actul constitutiv al acesteia si este important de luat in calcul daca mai era asociat si cu alte persoane in firma care erau partile sociale ale tatalui si modul de impartire a beneficiului si dividendelor firmei.
era singur actionar, sotia nu e precizata in nici un act doveditor al firmei
laryp a scris:

uitam sa precizez ca tata a lasat testament, se poate ataca in instanta?



Da, orice act este atacabil in instanta!


laryp a scris:

era singur actionar, sotia nu e precizata in nici un act doveditor al firmei


Nu are importanta! Important este ca sotia supravietuitoare are vocatie la succesiune alaturi de copiii din casatorie si din afara casatoriei.

In functie de prevederile actului constitutiv al societatii, partile sociale, activele si pasivele societatii, vor fi aduse la masa succesorala urmand sa se aplice si asupra lor cotele de succesiune ce revin fiecaruia dintre mostenitori in functie de prevederile codului civil in materie.


Consultati un avocat pentru detalii!
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
care ar fi procentul meu in veniturile firmei?

Alte discuții în legătură

Succesiune ametist ametist Soti fara copii. Unul dintre ei decedeaza. Cum se face succesiunea? Cine participa de drept la succesiune? Cui revine averea defunctului? (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire lucian1973 lucian1973 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care este dreptul la proprietate pentru sotia supravietuitoare, in situatia in care imobilul in care a locuit alaturi de ... (vezi toată discuția)
Succesiune sot supravietuitor dimabronia dimabronia buna ziua. De curand mi-a decedat sotul. Impreuna ne-am cumparat un apartament si o masina , iar acum sant amenintata de fratele sotului ca a acceptat ... (vezi toată discuția)