Buna ziua, suntem 2 tineri de nationalitate moldoveni, origine romana si stam in Deva in chirie, am vrea sa ne casatorim la anul, dar nu avem casa si nici resurse sa ne procuram un teren,
Intrebarea este daca putem beneficia la fel ca un cetatean roman, in urma unor demersuri de teren pentru construirea unei locuinte.
multumim!
De prevederile Legii nr.15/2003 beneficiază, o singură dată, tinerii care, la data depunerii cererii, au vârsta de până la 35 de ani şi îndeplinesc următoarele condiţii:
a)au împlinit vârsta de 18 ani;
b) la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.
Asadar, daca indepliniti conditiile prevazute de lege - mai sus mentionate - atunci veti beneficia de o suprafeţa de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.
Legea 15/2003
Elenamaria92
Acum cateva zile am fost sa depunem dosarul conform 15/2003 la primaria Voluntari, la care respectivii angajati si membrii ai consiliului au spus ca nu stiu de ... (vezi toată discuția)