avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, anulare donatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, anulare donatie

buna ziua,as avea si eu o intrebare...acum 4 ani cand m-am casatorit am cumparat un apartament in care s-au mutat socrii mei,mentionez ca apartamentul a fost cumparat din banii parintilor mei,si ne-am mutat in apartamentul in care au stat socrii.ne-am dus la notar si am incheiat un contract de donatie imobiliar.Acum am ajuns sa divortam si nu stiu cum as putea sa imi recuperez banii,pt ca in momentul de fata in apartamentul cumparat de mine e trecut socrii,iar in celalat donatie.Ce mi se cuvine mie?jumatate?cum as putea sa anulez contractul de donatie?cat ma costa?
Poate clarificați un pic, că e tare confuz. Deci părinții dumneavoastră au cumpărat un apartament care a fost trecut direct pe numele socrilor, iar aceștia v-au făcut donație către dumneavoastră și soț apartamentul în care locuiau ei? Sau cum?
da,asa este.Am avut bani in care am cumparat un apartament unde s-au mutat socrii...si unde au stat ei ni l-au donat noua.Acum socrii imi cer sa vina inapoi unde au locuit ei.este act de donatie,nu l-as putea anula ,si ei sa imi dea vanzare-cumparare,pt ca asa as putea dovedi gradina care am vandut-o noi.
inca nu ne-a iesit divortul,avem un copil impreuna,el are salar de 2000 lei,dar are banca de 7 mil,cat ar trebui sa primesc pt pensia alimentara,se tine cont ca el are banci scoase?copilul nu are nici un drept la apartament,daca vindem se imparte in doi,ar putea venii socrii sa-si ceara si ei ceva drepturi?
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Apartamentul pe care l-ati cumparat unde stau socrii, pe ce nume l-ai cumparat ?
Faceti un schimb imobiliar.
Copilul nu are drept la ap cand e vb de partaj pt ca nu copilul a avut contributie la achizitionarea lui. Il impartiti dvs si sotul.
Pensie va plati maxim 1/4 din salariu, insa s-ar putea tine cont si de alte obligatii ale sale.

vă doriți revenirea la situație inițială?
Referitor la pensia alimenatara, tendinta este de a se acorda maximul prevaut de lege. pentru un copil pensia va fi stabilita la 1/4 din venitul lunar net si primeaza altor obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)
Divort notar...acte de mana suspecte... miruna22 miruna22 Buna ziua! sunt despartita de sotul meu in fapt de aproape 1 an! am fost la notar sa depunem actele de divort si pe data de 22 august avem termenul! Povestea e ... (vezi toată discuția)
Locuința familiei este pe numele bunicilor. are nepotul drept de moștenire? Vicky82 Vicky82 In urma casatoriei am inceput sa locuim in apatamentul socrilor care s -au mutat la casa, la construirea careia sotul meu a contribuit cu o suma de bani ... (vezi toată discuția)