avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua - job part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua - job part time

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie:am 38 de ani,si de 2 luni am inceput sa fac dializa.Am fost in concediu medical doua luni si urmeaza sa ma reintorc la servici.Problema este ca eu doresc sa lucrez part-time de acum incolo deoarece programul de dializa este strict,prioritar si nu am cum sa lucrez mai mult de 4 ore/zi.
Intrebarea mea este urmatoare:cum se va considera vechimea in munca de acum incolo,la 4 ore?1 an va deveni vechime in campul muncii de fapt 6 luni?Sau fiind persoana cu handicap se considera ca la o norma intreaga?
Mentionez ca am certificat de HandicaP GRav gr II.
si de asemenea inca o intrebare:ma pot pensiona (am recomandare de la medicul specilaist in acest sens) daca am 38 de ani si vechime in munca de 11 ani?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 31 Iulie 2013
Conf art 106 alin 1 CM salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Aceasta inseamna ca veti avea un stagiu de cotizare egal cu cel al unui angajat cu norma intreaga. Diferenta poate apare doar in ceea ce priveste punctajul realizat, care se calculeaza in functie de salariul lunar realizat. Cel mai bun exemplu este in cazul salariului minim, care la norma intreaga este de 800 lei, iar la 1/2 norma este de 400 lei. Punctajul realizat de cel cu 400 lei salariu va fi mai mic, deci si pensia va fi mai mica.
multumesc frumos pentru raspuns!
O zi buna va doresc!
buna ziua,

din motive medicale am renuntat sa mai lucrez full time ,optand pentru programul part time,Am certificat de handicap grav,se modifica salariul?Cat este minim?Sau este la decizia angajatorului?Multumesc
Salariul minim brut este de 800 lei brut/luna pentru un program de 8 ore/zi.
ideea era daca mi se va modifica salariul actual (care era pentru program full time) sau este doar decizia angajatorului...salariul putand sa-mi ramana neatins desi voi lucra doar 4 ore.

Alte discuții în legătură

Cim part - time EuPiti EuPiti buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie? multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
Somaj daca sunt disponibilizat de la locul de munca full time ratatouille_2007 ratatouille_2007 Buna ziua. Daca am un loc de munca full time si unul part time (2 ore), iar pentru cel full time sunt disponibilizat, pot primi somaj? (vezi toată discuția)