avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj daca sunt disponibilizat de la locul de munca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj daca sunt disponibilizat de la locul de munca full time

Buna ziua. Daca am un loc de munca full time si unul part time (2 ore), iar pentru cel full time sunt disponibilizat, pot primi somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 21 Martie 2018
Nu veti beneficia de somaj in acest caz , deoarece ramaneti cu contractul de munca part time.
Multumesc pentru raspuns. In situatia data, calculul contributiilor la salariul pentru part time se va face pentru minimul pe economie sau cel real de 500 lei? Stima
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
ratatouille_2007, utilizator
Calculul se va face pentru valoarea de 500 lei, insa angajatorul va suporta diferenta pana la valoarea salariului minim.
Multumesc pentru raspuns. In situatia data, calculul contributiilor la salariul pentru part time se va face pentru minimul pe economie sau cel real de 500 lei? Stima
Calculul se face la valoarea de 500 lei , daca veti mentine activ c.i.m. cu norma intreaga.

Numai in situatia in care va inceteaza c.i.m. cu norma intreaga, contributiile sunt achite la salariul minim brut pe economie.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract part time irina29 irina29 ma puteti lamuri exact ce presupune un contract part-time. daca eu nu stiu decat la sfarsitul lunii cate ore am lucrat, ce fel de contrat ar trebui sa fac? ... (vezi toată discuția)
Contract de munca full time la minim pe economie și contract ... Habbabear Habbabear Contract de munca full Time la minim pe economie și contract de munca part Time.angajatorul meu vrea sa îmi facă un contract de munca full Time pe minim pe ... (vezi toată discuția)
Contributii stat pentru salar cu jumatate de norma Elenayahooo.com Elenayahooo.com Sunt angajata la o firma cu norma intreaga si la alta firma cu jumatate de norma cu salarul brut(pentru jumatate de norma) 1000 lei. De la 01.08.2017 firma ... (vezi toată discuția)