avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog un raspuns - aplicarea noului cod penal in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog un raspuns - aplicarea noului cod penal in acest caz

buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine cu ceva daca se poate ..sotul meu are o pedeaposa de 7 ani cu executare pentru infractiunea de talharie,el nefiind incarcerat este plecat din tara,acum sunt nelamurita ca uni avocati renumiti in baroul bucuresti imi spun ca cu aplicarea noului cod penal o sa ii scada din pedeapsa depinde de cat o sa fie cu armistitie sau cam asa ceva dar numai sa fie incarcerat,iar alti avocati imi spun ca nu crede ca o sa beneficieze,va rog daca puteti sa ma linistiti cu un raspuns mai pe intelesul meu va multumesc.
Cred că vă referiţi la amnistie. Legea încă nu a fost adoptată de Parlament.
În ceea ce priveşte pedeapsa de 7 ani aplicată soţului dumneavoastră, deocamdată Noul Cod penal nu a intrat în vigoare.
În legislaţia actuală, tâlhăria în forma simplă este pedepsită cu închisoare de la 3 la 18 ani, iar în Noul Cod penal, pedeapsa este de la 2 la 7 ani.
În ceea ce priveşte legea mai favorabilă, aceasta este Noul Cod penal, deoarece prevede un maxim mai redus (7 ani faţă de 18).
În situaţia dumneavoastră, se va face aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile, deoarece pedeapsa aplicată este egală cu maximul special al pedepsei (7 ani). În acest caz, instanţa învestită cu judecarea contestaţiei la executare, va putea fie să menţină pedeapsa aplicată, fie să o reducă.
Si care ar fi dispozitiile legale care-i permit instantei sa reduca pedeapsa sub maximul special prevazut de legea noua?
deci e posibil sa ii scada din pedeapsa..va multumesc
dar stiti cu aproximatie cand ar putea intra in vigoare noul cod penal?
IMI RASPUNDETI VA ROG DIN SUFLET MAI CONCRET sa stiu daca are vreo sansa sau nu ca tot nu nelamurita,va rog spuneti-mi mai clar poate sa beneficieze sa isa reduca pedeapsa el fiind primar.

Alte discuții în legătură

Redozarea pedepsei alinadaniela87 alinadaniela87 va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns....sotul meu are 19 ani condamnare definitiva intro incadrare de 15-25 pentru grup organizat si talharie ..in ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma - incadrare pedeapsa simiongina simiongina buna seara as dori sa ma lamuriti si pe mine mai clar va rog din suflet,sotul meu are o pedeapsa de 7 ani pt talharie el fiind la prima fapta,o situatie ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa noul cod penal haciko haciko buna seara... am o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda ..va multumesc daca se schimba noul cod penal, la o persoana ce are 2 ani de condamna si din ... (vezi toată discuția)