avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redozarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redozarea pedepsei

va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns....sotul meu are 19 ani condamnare definitiva intro incadrare de 15-25 pentru grup organizat si talharie ..in noul cod penal va avea 7-18 incadrare.inafara faptului k il va scadea la maximu
l din ncp adica 18 va mai beneficia de o reducere?precizez faptul ca initial la tribunal i sa dat 25 de ani iar apoi la apel i sau luat 6 ani si a ramas la 19..va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alinadaniela87 , utilizator 10:02, 14 Noiembrie 2013
numi raspunde nimeni.....:(
Este posibilă reducerea pedepsei , dacă pedeapsa aplicată depășeșste limitele prevăzute de noul cod penal în ceea cce privește infracțiunile pentru care a fost condamnat.
Faptul că am ai beneficiat de o reducere, la o instnață superioară, nu poate să-l priveze de un drept legal pe soțul dvs. Nu au legătură una cu cealalată.
stiu ca vor trebui sa o reduca la maximul din ncp adica 18...iar el are 19.ma interesa daca ii vor scadea mai mult din cate am inteles este o lege in care ii poti scadea o treime din pedeapsa dar sa nu fie mai mica decat minimul din ncp...„„sau (7) Cand o dispozitie din legea noua se refera la pedepse definitiv aplicate, se tine seama, in cazul pedepselor executate pana la data intrarii in vigoare a acesteia, de pedeapsa redusa sau inlocuita potrivit dispozitiilor alin. (1)-(6)„„multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere de pedeapsa alinadaniela87 alinadaniela87 va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns....sotul meu a primit o condamnare definitiva de 19 ani intro incadrare de 15-25 iar in ncp incadrarea va fi de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma - incadrare pedeapsa simiongina simiongina buna seara as dori sa ma lamuriti si pe mine mai clar va rog din suflet,sotul meu are o pedeapsa de 7 ani pt talharie el fiind la prima fapta,o situatie ... (vezi toată discuția)
condamnat definitiv la 9 ani pentru talharie- intrarea in vigoare a noului cod penal il poate ajuta? Claudia_uzzy Claudia_uzzy Buna seara! Sotul meu a fost condamnat definitiv la 9 ani pentru talharie, este arestat de 1 an si 7 luni ;am inteles ca pe noul cod penal i se mai reduce ... (vezi toată discuția)