avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat definitiv la 9 ani pentru talharie- ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat definitiv la 9 ani pentru talharie- intrarea in vigoare a noului cod penal il poate ajuta?

Buna seara!
Sotul meu a fost condamnat definitiv la 9 ani pentru talharie, este arestat de 1 an si 7 luni ;am inteles ca pe noul cod penal i se mai reduce din pedeapsa, puteti sa-mi spuneti daca este adevarat? Multumesc
Daca infractiunea pentru care a fost condamnat este talharie simpla, in sensul ca nu a fost calificata , beneficiaza de reducerea pedepsei la 7 ani, intrucat pedeapsa pentru talharie, in noul cod penal este de la 2 la 7 ani.
verificati art 233 si urmatoarele din noul cod penal precum si disp art.6 din acelasi cod.
[ link extern ]
Nu este talharie simpla, este pe timp de noapte ,mai multe persoane mascate. Nu poate beneficia de nimic? Multumesc
Nu cred, datorita faptului ca maximul pedepsei este mai mare de 9 ani si in noul cod penal. Numai daca maximul prevazut de noua lege era sub pedeapsa aplicata, aceasta se reducea la acel maxim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal 2010 alexandra112 alexandra112 Am un prieten arestat pentru talharie condamnat la 9 ani definitiv.Cum l-ar putea ajuta noul cod penal din 2010? (vezi toată discuția)
Aplicarea viitorului cod penal - recalculare pedepse letty_2009 letty_2009 Buna ziua Conform noului cod penal care va intra in vigoare(nu stiu cand, sa speram curand) pedepsele sunt diminuate pentru infractiunea de talharie. Am ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de noul cod penal din februarie 2014? eveline22 eveline22 sunt condamnata 3ani cu executare pt furt calificat,dc se da acest decret eu beneficiez dc inca sunt in libertate ?cu toate ca sunt primar nu mai am nimic la ... (vezi toată discuția)