avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Beneficiez de noul cod penal din februarie 2014?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Beneficiez de noul cod penal din februarie 2014?

sunt condamnata 3ani cu executare pt furt calificat,dc se da acest decret eu beneficiez dc inca sunt in libertate ?cu toate ca sunt primar nu mai am nimic la cazier,decat aceasta condmnare,sau trebuie sa vin in Romania sa ma predau sa ma aresteze pana sa se puna in aplicare legea aceasta?am fost condamnata defimitiv pe 4/04/2013,va multumesc...
Cel mai recent răspuns: eveline22 , utilizator 13:53, 21 Noiembrie 2013
Pedeapsa aplicată pentru o infracţiune printr-o hotărâre ce a rămas definitivă sub imperiul vechiului Cod penal, care nu depăşeşte maximul special prevăzut de Codul penal, nu poate fi redusă în urma intrării în vigoare a acestei legi.
Art.6 (LEGEA 286/2009 Noul cod penal)
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
adica dc nu depasesc 5ani?pt ca din cate am auzit pedepsele mai mici de 5ani sau cele cu suspendare se reduc la maxim,eu am fost condamnata definitiv pe 4/04/2013 si am 3ani cu executare dc sunt plecata din tara inca nu ma-au arestat se poate sa imi reduca pedeapsa?asta va intreb nu pre inteleg lucrurile astea,deoarce e pt prima data cand am probleme cu legea
Dvs. ati primit pedeapsa minima de la furtul calificat, nu beneficiati de prevederile noului cod penal, doar daca ati fi depasit pedeapsa maxima ati fi beneficiat de aplicarea legii mai favorabile, reducandu-vi-se pedeapsa la acel maxim prevazut in N.C.P. Maximele in noul cod sunt de 5, 7, respectiv 10 ani. Pe ce litera ati fost incadrata juridic dvs.?
nu stiu pe ce litera va spun sincer ca nu ma pricep,nici nu am fost prezenta in lasa cand s-a dat sentinta,era avocatul,eu asa am inteles dar dc nu ma pricep,ca pedepsele dub 5 ani beneficiaza de noul cod penal,dar dvoastra stiti legea.
va referiti cum am fost incadrata juridica,adica ca,ce am fost judecata ?ca inculpata am fost

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimați membri ai acestui forum, vreau să declar un articol ... artemis84 artemis84 Stimați membri ai acestui Forum, Vreau să declar un articol ca fiind neconstituțional. Cu alte cuvinte, vreau să ridic o excepție de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii penale mai favorabile musatcristina musatcristina buna ziua ma poate ajuta cineva cu o explicatie privind aplicarea legii penale mai favorabile - noul cod penal - in cazul unei condamnari definitive de 4 ani? ... (vezi toată discuția)
Lege penala mai favorabila? honeynicoleh honeynicoleh noul cod de procedura penala si cel penal care se pare ca va intra in vigoare in 2013 , se aplica si in cazul arestatilor cu decizie definitiva?avand ca ... (vezi toată discuția)