Buna ziua
Conform noului cod penal care va intra in vigoare(nu stiu cand, sa speram curand)
pedepsele sunt diminuate pentru infractiunea de talharie.
Am rugamintea,daca poate cineva sa_mi spuna la cat se va calcula o pedeapsa de 8 ani-art 211cp alin1 alin 2 lit.c cp cu aplicatie art.37 lit b.
Am deasemenea rugamintea sa_mi spuneti la ce alineate se incadreaza pentru ca
art 211 alin 2 lit c nu se mai regaseste.
" Tâlharia savârsita în urmatoarele împrejurari:
a) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
b) în timpul noptii;
c) într-un loc public sau într-un mijloc de transport, se pedepseste cu închisoare de la 5 la 20 de ani."
este vorba despre un loc public in cazul meu, dupa vechiul cod
"Talharia calificata
Art. 234. - (1) Talharia savarsita in urmatoarele imprejurari:
a) prin folosirea unei arme ori substante explozive, narcotice sau paralizante;
b) prin simularea de calitati oficiale;
c) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
d) in timpul noptii;
e) intr-un mijloc de transport sau asupra unui mijloc de transport;
f) prin violare de domiciliu sau sediu profesional, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi." (noul cod penal)
Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
avand in vedere pedeapsa de 8 ani la care va referiti este mai mica decat noul maxim prevazut pentru infractiunea de talharie , nu veti putea beneficia de reducerea pedepsei.
oricum in viitorul apropiat nu va intra in vigoare codul penal la care faceti referire.