avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aplicarea viitorului cod penal - recalculare pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aplicarea viitorului cod penal - recalculare pedepse

Buna ziua
Conform noului cod penal care va intra in vigoare(nu stiu cand, sa speram curand)
pedepsele sunt diminuate pentru infractiunea de talharie.
Am rugamintea,daca poate cineva sa_mi spuna la cat se va calcula o pedeapsa de 8 ani-art 211cp alin1 alin 2 lit.c cp cu aplicatie art.37 lit b.
Am deasemenea rugamintea sa_mi spuneti la ce alineate se incadreaza pentru ca
art 211 alin 2 lit c nu se mai regaseste.
" Tâlharia savârsita în urmatoarele împrejurari:
a) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
b) în timpul noptii;
c) într-un loc public sau într-un mijloc de transport, se pedepseste cu închisoare de la 5 la 20 de ani."
este vorba despre un loc public in cazul meu, dupa vechiul cod
"Talharia calificata

Art. 234. - (1) Talharia savarsita in urmatoarele imprejurari:
a) prin folosirea unei arme ori substante explozive, narcotice sau paralizante;
b) prin simularea de calitati oficiale;
c) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
d) in timpul noptii;
e) intr-un mijloc de transport sau asupra unui mijloc de transport;
f) prin violare de domiciliu sau sediu profesional, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi." (noul cod penal)

Va multumesc pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:39, 14 Martie 2013
Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
avand in vedere pedeapsa de 8 ani la care va referiti este mai mica decat noul maxim prevazut pentru infractiunea de talharie , nu veti putea beneficia de reducerea pedepsei.
oricum in viitorul apropiat nu va intra in vigoare codul penal la care faceti referire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea pedepselor manta_ady manta_ady buna ziua am si eu o problema,sotul meu este arestat pt talharie si are de facut 7 ani de inchisoare a savarsit 3 ani jumate pana acum,este adevarat ca,cu noul ... (vezi toată discuția)
Infractiune de talharie calificata gabi1ro gabi1ro Infractiune de talharie calificata. in urma acestei infractiuni exista posibilitatea ca partile sa se impace i-ar in urma impacarii faptuitorul nu mai poate ... (vezi toată discuția)
Talharie competenta ldb ldb Este de competenta judecatoriei din Tg.Bujor (Galati)sa judece o fapta de talharie? (vezi toată discuția)