avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune de talharie calificata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune de talharie calificata

Infractiune de talharie calificata. in urma acestei infractiuni exista posibilitatea ca partile sa se impace i-ar in urma impacarii faptuitorul nu mai poate raspunde sau fie urmarit penal si judecat? (Adica impacarea inlatura raspunderea penala)?
Nu este posibil sa va impacati, aveti posibilitatea sa incheiati un acord de mediere pe latura civila.
Si indiferent daca am medierea pe latura civila..impacarea eu tot raspund penal si care este minimul de pedeapsa si maxima la aceasta infractiune. Talharie calificata. Va multumesc,.
ART. 234*)
Tâlhăria calificată
(1) Tâlhăria săvârşită în următoarele împrejurări:
a) prin folosirea unei arme ori substanţe explozive, narcotice sau paralizante;
b) prin simularea de calităţi oficiale;
c) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
d) în timpul nopţii;
e) într-un mijloc de transport sau asupra unui mijloc de transport;
f) prin violare de domiciliu sau sediu profesional,
se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
#M3
(2) Tâlhăria săvârşită în condiţiile art. 229 alin. (3) se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
#B
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează tâlhăria care a avut ca urmare vătămarea corporală.
#CIN
*) 1. Conform art. 237, tentativa la infracţiunile prevăzute în art. 234 se pedepseşte.
2. Conform art. 256^1, dacă faptele prevăzute la art. 234 au produs consecinţe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu jumătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru talharie dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am o cunostinta, care saptamana trecuta a savarsit 2 talharii. A furat de la gatul a doua femei lantisoarele, in zile diferite. Dupa a doua a fost ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal-inselaciune picika picika daca intra in vigoare noul cod penal va fi ceva schimbare art.215-inselaciune? (ex.daca partea vatamata retrage plangerea,prejudiciu recuperat pana la ... (vezi toată discuția)
Jaf armat asupra unei banci Cici Radoi Cici Radoi Am o cunostinta care fiul ei a comis un jaf cu arma la o sucursala a banci BRD mama acestuia este debusolata a ramas vaduva si nu la putut tine in frau ce ... (vezi toată discuția)