avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificat de nastere copil nascut in Cipru
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificat de nastere copil nascut in Cipru

Buna ziua, am o intrebare legata de transcriera cetificatului de nastere cipriot al baietelului meu.

1. Sunt casatorita cu tatal copilului si puram amandoi acelasi nume de familie.
2. In certificatul de nastere cipriot numele de familie al copilului nu este acelasi cu numele de familie al parintilor - acest lucru neconstituind o greseala dpdv al legilior cipriote, singura modalitate sa ii schimb numele copilului find prin hotarire judecatoreasca
3. Nu ma deranjeaza copilul sa ramana cu numele de familie asa cum e trecut acum in certificatul cipriot.
4. As dorti sa merg cu baietelul in tara si sa trasnscriu certificatul de nastere.

Ar putea fi refuzata cererea de transcriere pe modiv ca numele de familie a copilului nu se potrivete cu al parintilor ?

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 00:05, 24 Iulie 2013
Copilul este din casatorie? Atunci de ce sa nu aiba numele parintilor?Dar numele cui il poarta? Sunt de parere sa solicitati transcrierea la ambasada sau consulat inainte de a veni in Romania. Casatoria este oficiata in Romania sau si aceasta este in strainatate? Daca este in strainatate trebuie sa aveti certificatul apostilat. In fine daca doriti neaparat sa veniti in tara si sa solicitati aici transcrierea veniti cu copilul ca cetatean cipriot, cu pasaport cipriot valabil pentru a putea pleca ulterior, deoarece transcrierea dureaza si 30 de zile iar daca timpul nu va permite sa sedeti 1 luna in tara sa puteti pleca cu copilul pe baza pasaportului strain. Eu zic sa intrebati totusi la starea civila cipriota poate va rectifica numele copilului in asa fel incat sa va bata cu actele dvs.de identitate.
Copilul este din casatorie iar casatoria a fost oficiata in romania.
Am inteles de pe forum ca exista si taxa de urgenta , modalitate care sper dureaza mai putin de 30 zile.
Totusi, exista vreun temei legal ca cererea de transcriere sa imi fie respinsa ?
Daca copilul este din casatorie nu vi se pare normal sa va poarte numele? Personal nu cred sa va aprobe cineva, decat daca demonstrati legislatia cipriota. Eu nu am auzit de asa ceva. Si numele dvs. cum este inscris daca amandoi aveti acelasi nume? Nu toate primariile au taxa de urgenta, iar daca copilul este nascut de mai mult de 6 luni se vor face verificari suplimentare si in functie de domiciliul parintilor, comun sau nu, deci se poate sa dureze chiar si mai mult de 30 de zile. Incercati mai bine la ambasada sau consulat. Nu veniti cu copilasul in Romania daca nu sunteti siguri de valabilitatea actelor intrucat ulterior ramaneti blocati aici pana la obtinerea certificatului romanesc pentru bebe nemaiputand sa parasiti tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania sofiamaria sofiamaria Buna, va rog cine ma poate ajuta sa imi spuna ce formalitati trebuie facute pt obtinerea unui certificat de nastere a unui copil nascut in spania dar parintii ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc lauraverdeti lauraverdeti Buna ziua, as dori si eu niste raspunsuri daca se poate...Locuiesc in Italia de 1 an impreuna cu prietenul meu si fetita noastra. Fetita s-a nascut acum 5 luni ... (vezi toată discuția)