avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu sau sechestrare de persoane si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu sau sechestrare de persoane si privare de libertate

am fost invitat in curtea unei case de catre proprietari. un domiciliat care imi datora bani a tinut de poarta si a sunat la 112. ulterior a venit politia si acum sunt anchetat pentru violare de domiciliu si amenintare. mentionez ca proprietarii au recunoscut de fata cu politia ca ei m-au invitat in curte.
ulterior domiciliatul a sucit martorii sa puna si ei plangere impotriva mea ca martori la cele spuse.

care e finalul ? cer pareri !

am fost chemat la politie, m-am prezentat, am povestit ce s-a intamplat si persoana care imi lua declaratie a zis ca intra la SECHESTRARE DE PERSOANE, PRIVARE DE LIBERTATE si martorii mincinosi, evident la marturie mincinoasa.




Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
silviomarinescu1988, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviomarinescu1988 , utilizator 13:46, 1 Septembrie 2013
Poate fi retinuta violarea de domiciliu chiar daca ati fost invitat dar ulterior ati refuzat sa parasiti domiciliul. Acest lucru va trebui dovedit, iar finalul depinde de probele existente.

Referitor la faptele savarsite impotriva dvs., s-ar putea retine o infractiune de lipsire de libertate in concurs cu instigare la marturie mincinoasa si denuntare calomnioasa in sarcina "domiciliatilor". Pentru martori, se va retine savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
ContSters258804, utilizator
eu am vrut sa ies din curte ! domiciliatul a tinut de poarta si a zis "lasa ca te rezolv eu". proprietarii au zis sa raman sa vorbesc cu ei. nu am fost rugat in nici cel mai mic moment sa parasesc curtea. la venirea politiei proprietarii au spus ca ei m-au invitat si ca nu am facut nimic, doar discutam. la care domiciliatul a facut crize si nah, m-au chemat la politie. eu defapt am fost sa imi inapoieze banii si proprietarii nu stiau nimic. am fost decis sa le spun tot, dar nu am apucat ca a si venit politia.
Situatia pare sa va fie potrivnica.
Ca sa scape de datorie o vor tine asa chiar daca e adevarat ce ziceti.
Aveti si antecedente penale?
Nu am nimic. sunt licentiat in drept. sunt director de televiziune. nu am nicio problema de genu. dar, repet. DE FATA CU POLITIA CEI 2 PROPRIETARI AU SPUS CA EI M-AU INVITAT. nu trebuia sa se stinga infractiunea pe loc ?

mentionez ca tot ce va spun este pus pe hartie.

cum pot sa ajung la SUP pentru plangere nefondata sau ... si sa ii dau eu in judecata ?
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
silviomarinescu1988, utilizator
Depinde de probe.
Pare sa fie complicata situatia daca exista probe in acuzare.

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ContSters142651 ContSters142651 Luna trecuta am reclamat postarita de la mine din sat pt nerespectarea programului de lucru, comportament obraznic si amenintari.....Aceasta ca sa se razbune ... (vezi toată discuția)
Declaratie calomnioasa,sperjur hristo hristo Buna ziua, In anul 2003,luna mai, am fost cercetat in urma unei plangeri a unei minore de 13 ani pt. infractiunea de viol calificat si relatii sexuale cu o ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa andrea_93 andrea_93 Ce se poate intampla daca o persoana este acuzata de viol, iar partea vatamata vrea sa-si retraga plangerea, dosarul se afla inca la politia locala. Care sunt ... (vezi toată discuția)