avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Testare psihologica scoala de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Testare psihologica scoala de politie

Poate fi folosita testarea psihiologica data pt. scoala de politie ca proba intr-un proces penal? In speta un tip face zice ca a fost provocat, si face pe inaptul ca nu a constientizat ce face, ca i s-a taiat filmul,etc.

Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:18, 23 Iulie 2013
Solicitati o expertiza psihiatrica care sa releve faptul ca a avut discernamant in raport cu fapta savarsita.

Testarea psihologica efectuata pentru scoala de soferi nu este relevanta in raport de o fapta penala. Acea testare vizeaza anumite abilitati ale persoanei cu privire la capacitatea de a obtine permisul de conducere.
scoala de politie, nu de soferi
Testarea psihologica reprezinta sondarea unui moment din viata cuiva. Oamenii se pot ulterior schimba (de ex. in urma unei traume pot dezvolta sindrom post-traumatic) sau pot reactiona diferit la stimuli extrem de puternici (care nu se intalnesc in cazul unei discutii civilizate cu psihologul). Pe urma, un psiholog poate evalua starea cuiva, nu-i poate citi gandurile sau sa-i cunoasca intregul caracter. Testele de personalitate cele mai importante (Big 5, Cattell 16) au o valoare predictiva nu foarte mare, in orice caz testele de aptitudini de munca, incluzand astfel de teste psihologice, au o valoare predictiva sub 50%. Asta inseamna ca un angajat din doi gasiti potriviti pentru un post poate fi inapt pentru postul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica intre copii minori-cum se procedeaza in mod legal? alinalaszlo alinalaszlo Fiul meu,in varsta de 13 ani a fost lovit de un alt copil de 14 ani in zona genitala , acuzand dureri severe pana in abdomen.Am fost ... (vezi toată discuția)
Ce pot păți 4 minori care au tâlharit un alt minor? DanielaCi DanielaCi Cand se întorcea de la scoala fiul meu in varsta de 15 ani a fost jefuit si lovit de 4 minori care i-au furat tel pe care l-am recuperat de la faptasi ,dar ... (vezi toată discuția)