avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... RETRAGERE PLANGERE PENALA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

RETRAGERE PLANGERE PENALA

Buna dimineata,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in privinta urmatoarei spete:
- ca administrator de S.R.L, am depus o plangere penala in temeiul art.246 cod penal ( impotriva unui functionar public Primarie)
- parchetul a trimis plangerea la politie, iar dosarul este in faza de cercetare la Politia pe raza careia se afla unitatea administrativ teritoriala - primaria
- as dori sa retrag plangerea depusa impotriva functionarului public, nu mai doresc continuarea cercetarilor de catre organele de politie, CUM TREBUIE SA PROCEDEZ SI DACA SE POATE SA RETRAG PLANGEREA AS VREA SA STIU DACA ACEST DOSAR SE FINALIZEAZA FARA SA MAI AIBA IMPLICATII ASUPRA FUNCTIONARULUI PUBLIC RECLAMAT? spun asta pentru ca stiu ca in anumite cazuri (nu stiu exact care sunt), chiar daca se retrage plangerea, cercetarile continua pentru ca organele de cercetare se autosesiseaza deoarece fapta a fost comisa???!!!nu stiu foarte multe.


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 11:10, 25 Iulie 2013
Mergeti la Politie la cel care instrumenteaza plangerea dvs si depuneti o cerere din care sa reiasa ca va retrageti plangerea penala.
Retragerea plângerii prealabile însă echivalează cu lipsa plângerii , ceea ce presupune faptul că răspunderea penală este înlăturată.

Cercetarea penala va continua. Daca este functionar public actiunea penala nu se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate deci impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala.
Daca infractiunile de serviciu sau in legatura cu serviciul,prevazute la art.246,247,250 sunt savarsite de catre functionarii publici,actiunea penala nu se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate,drept consecinta, organul judiciar se sesizeaza din oficiu si va proceda la cercetarea penala.
O zi lina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)
Plangere penala costel58 costel58 Doresc un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei, pentru a fi introdusa impotriva unui angajator. Unde se depune prima ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)