In urma cu 2 ani societatea de distributie apa -canal a efectuat lucrai de extindere a retelei de distributie pe strada unde locuim .
Dupa finalizarea proiectului am fost invitati sa ne bransam la apa si canal .
Am facut bransarea la apa , dar nu si la canal , intrucat aveam instalatia de canalizare facuta anterior (inca din anii 90)
Cu toate ca pe factura mi se calcula si canalizarea in cuantum egal cu cel al consumului de apa , desi locuiesc la curte, nu m-a deranjat prea mult acest lucru .
Insa luna trecuta , au venit 2 inspectori de la directia venituri ,sa verifice persoanele care sunt bransate la canalizarea publica , pentru a le dubla impozitul pe proprietate. Au spus ca impunerea se face din oficiu , cu exceptia cazului in care pot prezenta adeverinta ca nu sunt bransat la canalizare.
AM solicitat aceasta adeverinta de la societatea de distributie (VITAL SA) insa dupa ce a trimis o echipa sa constate ca nu sunt bransat , mi-au raspuns in scris ca nu pot sa-mi elibereze adeverinta ceruta intrucat am obligatia de a fi bransat la reteaua publica daca in zona exista retea .
Ma intreb oare este normal , atata timp cat am cerut o adeverinta care sa ateste o situatie de fapt , sa mi se refuze acest drept , invocandu-mi o obligatie chipurile "legala"?
Daca aveti fosa septica, construita cu proiect autorizat de catre primarie si inspectoratul de stat in ctii., iar proiectul respectiv este avizat de catre inspectia sanitar-veterinara/ inspectia sanitara/ agentia de mediu, puteti deschide actiune in instanta civila, impotriva primariei, care sa anuleze ilegalitatea impunerii suplimentare a dvs. pe motiv ca trebuie sa fiti legat la canalizarea publica.