avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contencios administrativ pt asigurari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contencios administrativ pt asigurari

Buna ziua. O societate de asigurari mi-a reziliat unilateral polita CASCO, in virtutea unui articol abuziv din contract, ce prevedea acest drept al lor daca, in timpul contractului de asigurare,
« preluarea riscului este considerata inacceptabila [….] de la data luarii la cunostinta despre modificarile aparute (inclusiv producerea unui eveniment asigurat). »
Polita astfel reziliata era platita in avans pe toata durata contractuala de 12 luni, iar asiguratorul a reziliat unilateral polita dupa 7 luni si NU mi-a restituit sumele aferente celor 5 luni platite in avans (pentru care nu mai beneficiam de asigurare). Am solicitat restituirea sumelor acestora scrisoare cu confirmare de primire.La 40 zile calendaristice dupa primirea confirmarii, asiguratorul nu a initiat nicio actiune in sensul returnarii banilor si nu am primit niciun raspuns de la acesta.
Am sesizat ANPC, si ISC/CSA de 5 zile, astept raspunsul lor, ce ma indoiesc sa apara.
Pot initia procedura contenciosului administrativ?
Pana cand? Care e termenul de prescriptie?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Casco omniasig sss17 sss17 Salutare! Am o polita casco la omniasig din august 2009. in februarie am avut o dauna la masina am facut toate actele pentru a baga masina in service si am ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata reparatiei - [editat] LucianIordache LucianIordache Am deschis acest topic pentru a va povesti situatia neplacuta in care ma aflu in acest moment cu cei de la [EDITAT] si pentru ca sunt curios sa aflu ceva ... (vezi toată discuția)
Dosar daune cristea sandra cristea sandra Buna ziua!Pe data de 22.05.2010 am fost lovita de un sofer cu polita incheiata la Euroins,firma ce are probleme cu platile.As dori sa stiu urmatoarele ... (vezi toată discuția)