avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea custodiei minorului de catre mama, care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea custodiei minorului de catre mama, care recunoaste adulterul avut loc in timpul separarii in fapt

Buna ziua! Sunt casatorita de 12 ani, casatorie din care au rezultat 2 minori, primul fiind recunoscut de catre tata, al doilea fiind motivul intentarii de catre sot a unui proces de "Tagada paternitate". Pe scurt, in ultimii ~3 ani, am fost separati in fapt, ba mai mult, sotul si-a schimbat domiciliul si inclusiv actele de identitate. In urma cu un an, eu si sotul am avut relatii sexuale ocazionale, in aceeasi perioada in care eu aveam o alta relatie. (Completez prin a spune ca si sotul avea, si are in continuare, o relatie, pe care nici macar n-o ascunde). In aceasta perioada a fost conceput cel de-al doilea minor. Daca eu sunt de acord ca sotul sa fie scos din certificatul de nastere al copilului, neavand siguranta paternitatii, in cazul intentarii de catre acesta a unui divort, va reusi, pe baza acestui fapt, sa obtina custodia primului minor(cel pe care-l recunoaste si pe care-l vrea)??? Mentionez ca in toata perioada separarii, minorul in discutie a locuit la mine, fiind singura care s-a ocupat de intretinere si educare. Colac peste pupaza, alocatia de stat a acestui minor e si in prezent pe numele sotului, copilul nemaibeneficiind de acesti bani din momentul separarii. Concluzionez: Risc sa pierd custodia primului minor in cazul in care recunosc acea relatie extraconjugala avuta in perioada separarii in fapt? Va rog din suflet sa ma ajutati! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Meina , utilizator 07:55, 30 Iulie 2013
S-a prezumat ca cel de al doilea copil fiind casatorita ca este al sotului daca el are suspiciuni introduce actiunea in tagada paternitatii si prin testul adn se demonstreaza sau nu paternitatea acelui copil.De ce sa il scoateti pe el din certificatul de nastere ?Daca se demonstreaza ca este tatal copilului are dreptul sa se ingrijeasca si sa asigure traiul necesar copilului.Avand in vedere ca spuneti ca el fata de primul copil nu se ocupa atunci de ce nu ati divortat?Divortati si astfel el va fi obligat sa ofere ambilor minori pensie alimentara, sa se implice .Credeti ca daca il scoateti de pe certificatul de nastere al celui de al 2 lea copil nu introduce actiunea de divort?Ba da o poate introduce si sa ceara custodia primului copil si ramaneti cu cel de al doilea copil nerecunoscut si care nu va beneficia de nici un suport material si emotional din partea tatalui sau.
Buna ziua,
Chiar daca recunoasteti ca cel de al doilea minor are alt tata decat sotul dumneavoastra, avand in vedere ca sunteti despartiti in fapt de circa 3 ani, nu veti pierde custodia celui mare.
Ar fi bine totusi sa solicitati si o expertiza medico legala pentru a fi sigura ca cel mic nu este copilul sotului dumneavoastra.
La divort solicitati ca in sentinta sa fie specificat faptul ca dumneavoastra veti ridica alocatia minorilor.
av. Gabriel Klein Kiritescu
La intrebarea dvs.va raspund astfel:Instanta va decide custodia copilului in functie de interesul acestui copil, in asa fel incat, acest copil va fi incredintat parintelui care va face dovada ca ii ofera acestuia, cele mai bune conditii de viata , materiale si morale, de ingrijire si de educatie, parintelui care are suficiente venituri pentru a oferi copilului toate acestea.Interesul copilului primeaza oricarei alte situatii. Aveti multe sanse de reusita in a obtine incredintarea primului copil, pentru ca el, asa cum ati scris, a locuit la dvs.si v-ati ocupat exclusiv de cresterea si ingrijirea lui.Astfel, nu abandonati, luptati pentru copilul dvs. si nu rectificati certificatul de nastere al celui de-al doilea copil!Succes!
Av.Corina Scarlat
Avand in vedere ca dumneavoastra sunteti mama si aveti certificatul de nastere al copilului , si nu sunteti inca divortata puteti sa mergeti acolo unde se fac actele pt alocatii si sa cereti ca alocatia copilului sa fie virata in contul dumneavoastra sau sa deschideti un cont pe numele copilului cu dumneavoastra imputernicita si sa faceti cerere ca alocatia sa fie virata in cont pe numele lui . Trebuie sa duceti un extras de cont . Daca el a deschis un proces de tagada paternitatii,,,,lasati sa se faca analize sa se vada al cui este copilul,,,,,copilul poate fi al sotului dumneavoastra, iar in caz contrar veti stii ca celalalt barbat este tatal si sa cereti sa il recunoasca in alt proces ! De ce ati fost adultera daca ati fost separati in fapt si fiecare a avut alta relatie? Si el a fost atunci adulter! Copilul cel mare a fost de la inceput la dumneavoastra si a stat cu dumneavoastra !
Nu rscati sa pierdeti copilul dar trebuie sa va aparati la proces.
Ar fi bine sa vorbiti cu avocatul relevanta relatiei extraconjugale in raport de toate apararile.
De principiu nu este suficient ca sa pierdeti copilul.

Alte discuții în legătură

Tagaduire paternitate? neacsusam neacsusam Speta mea este urmatoarea : Juridic sunt casatorit din 2004 .In fapt , suntem despartiti din mai 2010 . In 15.05.2010 am gasit o scrisoare medicala ,de la ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Divort si tagada de paternitate Majda Majda As avea și eu o întrebare ,am o problema mai mare sa zic așa ,am căsătorită in trecut, nu am divorțat până în 2009, deoarece fost soț nu se ... (vezi toată discuția)