avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si tagada de paternitate

As avea și eu o întrebare ,am o problema mai mare sa zic așa ,am căsătorită in trecut, nu am divorțat până în 2009, deoarece fost soț nu se prezenta la divorț ,din alta relație rezultă trei copii,îl pot da in judecata eu singura?As dori să-i scot de pe numele lui deoarece el știe și nu a venit nici de data aceasta,la tribunal dar tatăl adevărat se poate prezenta,el poate dovedi ca este tatăl celor trei copii,se poate face un test de paternitate?Și cam cat ne-ar ajunge?Sau mă puteți îndruma va rog daca se poate ce sa fac,va mulțumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 2 Iulie 2020
Puteți solicita divorțul fără probleme. Cu privire la situația minorilor, tatăl lor vă poate acționa în instanță pentru tăgada paternitatii.
Referitor la "cât ne-ar ajunge", probabil costuri, depinde de onorariul perceput de avocat dacă doriți angajarea unuia.
Mergeți la un specialist și solicitați acordarea unei consultații juridice, în care să menționați toate aspectele relevante cazului. În funcție de complexitatea și dificultatea cazului se poate stabili un onorariu și veți afla și celelalte cheltuieli aferente.
Poate fi promovat divortul.

De asemenea, poate fi initiata o actiune de tagada de paternitate.

Actiunea poate fi transata de judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati.( legiutorul a instituit o competenta teritoriala alternativa).


Dumneavoastra justificati un interes si aveti calitate procesuala activa.


Parati, in proces, vor fi copilul , reprezentat de dumneavoastra, in calitate de reprezentant legal si tatal precizat in certificatul de nastere emis.

Filiatia fata de tata poate fi stabilita pe cale de expertiza medico-legala, expertiza serologica avand ca obiect determinarea paternitatii.


Instanta de judecata poate proceda la administrarea altor probatorii, precum martori si interogatorii.


In baza hotararii judecatoresti va fi rectificat certificatul de nastere existent, fiind mentionat tatal biologic.



Succes.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti intai tagada de paternitate si apoi divortul. Daca faceti acum un divort el va fi cu copii minori, cu stabilirea custodiei si a pensiei de intretinere...or nu si are rostul un astfel de dosar.

Dupa ce se va stabili cu autoritate de lucru judecat ca sotul nu este tatal copiilor, atunci divortul va fi mult mai usor.

Expertiza ADN la INML costa 2.400 lei pt fiecare copil, in plus veti avea de achitat si o taxa de timbru, precum si onorariul avocat.
Buna ziua sunt casatorita și sunt însărcinată cu alt bărbat și sunt în divorț cu actualul sot, daca se termina divorțul până se naște copilul tatăl biologic îl poate recunoaște și să îl treacă pe numele lui? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)
Nume tata biologic in certificat nastere maya2009cu maya2009cu buna, Ma confrunt cu o problema putin mai delicata, si as avea nevoie de sfatul dvs. SItuatia pe scurt e urmatoarea : am depus impreuna cu sotul actele pt ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere Coko Coko Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate cum sa procedez pentru a schimba certificatul copilul,deoarece la momentul nasterii lui inca eram casatorita desii ... (vezi toată discuția)