avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si tagada de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si tagada de paternitate

As avea și eu o întrebare ,am o problema mai mare sa zic așa ,am căsătorită in trecut, nu am divorțat până în 2009, deoarece fost soț nu se prezenta la divorț ,din alta relație rezultă trei copii,îl pot da in judecata eu singura?As dori să-i scot de pe numele lui deoarece el știe și nu a venit nici de data aceasta,la tribunal dar tatăl adevărat se poate prezenta,el poate dovedi ca este tatăl celor trei copii,se poate face un test de paternitate?Și cam cat ne-ar ajunge?Sau mă puteți îndruma va rog daca se poate ce sa fac,va mulțumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 2 Iulie 2020
Și dacă se termina divorțul până se naște copilul dc ar mai trece pe numele lui?
Nu ati inteles, nu depinde de ce vrea tatal, asta este legea, se prezuma ca tatal copilului e sotul dvs, asa cum ar fi normal.
Pt ca in realitate nu este, va trebui ca dupa ce nasteti si dupa ce inregistrati copilul, sa il actionati in judecata pe tata pt a tagadui paternitatea. Puteti face asta dvs, ori tatal din acte, ori cel biologic, Oricare dintre dvs poate fi parte procesuala activa.
Ati fi putut rezolva problema daca ati fi divortat pana nasteti dar va si casatoriti cu tatal biologic al copilului, asa ati fi avut un copil nascut in casatoria potrivita, in care tatal copilului din acte ar urma sa fie cel biologic.
Pe viitor, deschideti subiect nou cu problema dvs, ati postat in topicul altui utilizator, deschis in 2017.
Subiectul va fi inchis.
Daca mai aveti nel;amuriri in viitor, deschideti subiect nou.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)
Nume tata biologic in certificat nastere maya2009cu maya2009cu buna, Ma confrunt cu o problema putin mai delicata, si as avea nevoie de sfatul dvs. SItuatia pe scurt e urmatoarea : am depus impreuna cu sotul actele pt ... (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere Coko Coko Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate cum sa procedez pentru a schimba certificatul copilul,deoarece la momentul nasterii lui inca eram casatorita desii ... (vezi toată discuția)