avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificatul de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificatul de nastere

Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate cum sa procedez pentru a schimba certificatul copilul,deoarece la momentul nasterii lui inca eram casatorita desii copilul a fost conceput cu altcineva,intre timp am divorțat si as vrea sa trec copilul pe numele tatalui sau,cum as putea face acest lucru?va multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui sa deschideti o actiune in instanta in tagada paternitatii si in recunoasterea copilului de tatal biologic al lui. Cu hotararea judecatoreasca care se va da, veti putea schimba certificatul de nastere al copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este trecut la tatal copilului fostul sot? Daca da, atunci va trebui sa faceti un proces de tagada paternitatii si numai apoi tatal biologic il poate recunoaste
Dar trebuie facut numai decat si test de paternitate sau este suficient doar declaratiile lor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
poate fi initiata o actiune de tagada de paternitate.

Actiunea poate fi transata de judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati.( legiutorul a instituit o competenta teritoriala alternativa).


Dumneavoastra justificati un interes si aveti calitate procesuala activa.

Filiatia fata de tata poate fi stabilita pe cale de expertiza medico-legala, expertiza serologica avand ca obiect determinarea paternitatii.


Instanta de judecata poate proceda la administrarea altor probatorii, precum martori si interogatorii.


In baza hotararii judecatoresti va fi rectificat certificatul de nastere existent, fiind mentionat tatal biologic.



Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate un parinte sa-si declare copilul ce a reiesit dintr-o relatie de concubinaj? Gherghe Ana Gherghe Ana Tatal biologic al copilului nou nascut poate sa isi declare copilul daca mama inca nu este divortata?cum trebuie procedat in acest caz? (vezi toată discuția)
Cum trec tatal natural in acte? diana tompos diana tompos sunt casatorita da nu mai suntel impreuna de 6 ani. nu am reusit sa divortam e mereu plecat sau ma evita. acum sunt cu cineva si sunt insarcinata,. am aflat ... (vezi toată discuția)
Divort si tagada de paternitate Majda Majda As avea și eu o întrebare ,am o problema mai mare sa zic așa ,am căsătorită in trecut, nu am divorțat până în 2009, deoarece fost soț nu se ... (vezi toată discuția)