avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum trec tatal natural in acte?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum trec tatal natural in acte?

sunt casatorita da nu mai suntel impreuna de 6 ani. nu am reusit sa divortam e mereu plecat sau ma evita. acum sunt cu cineva si sunt insarcinata,. am aflat ca ,copilul meu il va avea ca tata pe sotul din acte. cum pot evita acest lucru eu sunt cu acest barbat de cativa ani si nu mai locuies la aceeasi adresa de mult timp. sunt il alt oraj alt judet am alta adresa in buletin. se poate rezolva cumva? va rog sa ma ajutati cu un raspuns.. va multumesc!
Din pacate procedura nu este una simpla asa ca vreti sau nu, copilul va purta numele sotului dvs. Veti incepe cu deschiderea actiunii de divort , dupa care veti deschide actiune de tagada paternitatii si stabilirea filiatiei copilului , procedura care implica expertiza medico-legala a copilului si celor doi tati , audiere de martori etc . Trebuie sa angajati un avocat pentru toate acestea .
Buna seara,
Dupa ce este emis certificatul de nastere pe numele tatalui legal (sotul dumneavoastra) tatal natural sa formuleze o cerere de contestare a filiatiei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Dupa ce este emis certificatul de nastere pe numele tatalui legal (sotul dumneavoastra) tatal natural sa formuleze o cerere de contestare a filiatiei



De fapt, actiunea va fi de tagada de paternitate, nicidecum de contestare a filiatiei.


Daca sarcina nu e f avansata incat sa aveti timp, vb cu sotul sa divortati la notar apoi casatoriti-va rapid cu actualui. Daca copilul se va naste in alta casatorie, va avea ca tata pe sotul mamei sale, asa aveti sanse sa scapati de procese unde costurile sunt f mari.
Poate fi promovat divortul.

De asemenea, poate fi initiata o actiune de tagada de paternitate.

Actiunea poate fi transata de judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati.( legiutorul a instituit o competenta teritoriala alternativa).


Dumneavoastra justificati un interes si aveti calitate procesuala activa.


Parati, in proces, vor fi copilul , reprezentat de dumneavoastra, in calitate de reprezentant legal si tatal precizat in certificatul de nastere emis.

Filiatia fata de tata poate fi stabilita pe cale de expertiza medico-legala, expertiza serologica avand ca obiect determinarea paternitatii.


Instanta de judecata poate proceda la administrarea altor probatorii, precum martori si interogatorii.


In baza hotararii judecatoresti va fi rectificat certificatul de nastere existent, fiind mentionat tatal biologic.



Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate un parinte sa-si declare copilul ce a reiesit dintr-o relatie de concubinaj? Gherghe Ana Gherghe Ana Tatal biologic al copilului nou nascut poate sa isi declare copilul daca mama inca nu este divortata?cum trebuie procedat in acest caz? (vezi toată discuția)
Certificatul de nastere Coko Coko Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate cum sa procedez pentru a schimba certificatul copilul,deoarece la momentul nasterii lui inca eram casatorita desii ... (vezi toată discuția)
Divort si tagada de paternitate Majda Majda As avea și eu o întrebare ,am o problema mai mare sa zic așa ,am căsătorită in trecut, nu am divorțat până în 2009, deoarece fost soț nu se ... (vezi toată discuția)