avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intreprindere familiala - suspendarea activitatii pt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intreprindere familiala - suspendarea activitatii pt concediul ingrijire copil

Buna ziua,

Eu si sotul ne-am constituit intr-o intreprindere familiala, cu cote egale. Mentionez ca in cadrul IF desfasuram doua tipuri de activitati, una a mea si cealalta a sotului. In cazul in care anul viitor (2014) voi naste, trebuie sa suspendam intreaga activitate a IF pt a beneficia de indemnizatie?

Eu nu voi mai putea lucra pt ca va trebui sa stau cu copilul, insa sotul poate sa isi faca activitatea in continuare.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elatia , utilizator 22:24, 31 Iulie 2013
1. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Ce reprezintă concediul în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente sau agricole şi care nu lucrează în baza unui contract de muncă?

Solutie:
În cazul acestor persoane, concediul reprezintă întreruperea activităţii pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. De asemenea, în cazul asociaţilor din cadrul unor societăţi comerciale, care nu pot prezenta documente care să ateste faptul că nu realizează venituri profesionale pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, aşa cum se menţionează la art. 6 alin. (5) lit. f) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul în indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, denumite în continuare Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011, este suficientă declaraţia pe propria răspundere a persoanei că nu realizează astfel de venituri şi data de la care solicitantul se află în concediu pentru creşterea copilului, datele şi informaţiile prezentate de respectiva persoană fiind supuse Codului penal cu privire la falsul în declaraţii.

2. Din cele de mai sus inteleg ca dvs. nu veti mai desfasura activitate (in cadrul IF) pe perioada CCC (dar sotul va desfasura activitatea pe domeniul lui) si veti da o declaratie pe propria raspundere ca nu veti realiza venituri pe perioada CCC.

3. Nu se poate intrerupe intreaga activitate a IF pentru ca unul din familie este in CCC.

4. - Puteti intreba si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnziatia pentru CCC.
- Sa le aratati si prevederea din OrdinulMMFPS 1474/2011.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului si pfa p_orsyka p_orsyka Daca am un Pfa, pe perioada Concediului de cresre a copilului, pot desfasura activitate, sa activ. PFA-ului treb. suspendata? (vezi toată discuția)
Pot intra in ccc? CatalinRadulescu CatalinRadulescu Pot sa obtin concediu post natal ca tata, daca am pfa si nu-l pot suspenda din cauza fondurilor europene obtinute? Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului kosfunny kosfunny Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Va multumesc! (vezi toată discuția)