avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cumparare actiuni de catre un ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cumparare actiuni de catre un ONG

Buna seara.
Este posibila investirea in actiuni de catre un ONG cu scopul de a primi dividende? Daca se poate, care este modalitatea legala si eventual, normele legale care se aplica? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crisstel , utilizator 17:57, 30 Iulie 2013
Unde doriti sa investiti actiuni?Trebuie ca ONG sa fie inclus in statutul SA sau SRL ca si actionar cu X parti sociale. Statutul respectivei firme trebuie modificat pentru extinderea privind mo actionarilor la notariat, apoi trebuie sa mergeti la ONRC pentru modificare.Aveti nevoie de hotararea AGA a societatii privind extinderea nr. de actionari. Gasiti pe site ONRC modalitatile, sau va adresati unui notar/avocat.
Multumesc pt. raspuns, dar eu ma refeream la faptul de a cumpara actiuni (la un SIF de ex.) pentru a primi anual dividende. Doar si dividendele sunt incluse in venituri, nu? Cum donatiile sunt din ce in ce mai putine ..., iar de activitate economica nu se pune problema, m-am gandit ca o parte din bani (fara sa ma ating de capitalul social) ar putea fi investiti in actiuni, care, pe viitor, sa ne aduca un venit anual sub forma dividendelor.
Nu e nici problema, un ONG e liber sa isi plaseze in mod profitabil eventualele disponibilitati, fie ca face depozite bancare, fie ca isi cumpara actiuni sau parti sociale in ceva firma, fie alte modalitati de plasare / investire....
Conform art. 46 din OG 26 / 2000, veniturile ONG-urilor cuprind, printre altele
b)dobânzile şi dividendele rezultate din plasarea sumelor disponibile, în condiţii legale;
c)dividendele societăţilor comerciale înfiinţate de acel ONG;
d)venituri realizate din activităţi economice directe;
e)donaţii, sponsorizări sau legate;
f)resurse obţinute de la bugetul de stat sau de la bugetele locale;
g)alte venituri prevăzute de lege.
De remarcat exprimarea foarte larga ”plasarea sumelor disponibile” tocmai ca sa acopere orice tip de asemenea plasamente....
Multumesc mult. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Contract de consultanta intre ong radium radium Buna ziua, daca puteti, va rog sa ma sfatuiti: 1. pun bazele unei asociatii, iar printre altele, doresc sa inchei si un contract de consultanta cu un alt ... (vezi toată discuția)
Autofinantarea ong este obligatorie prin lege? Nicoleta12 Nicoleta12 Buna seara, Nicoleta este numele meu si sunt membra a unei organizatii tip ONG. As vrea sa stiu daca membrii inscrisi ai unei astfel de organizatii ar trebui ... (vezi toată discuția)