avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valoare tichet de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valoare tichet de masa

Buna ziua,

Stiti ca de 2 luni s-a modificat valoarea tichetelor de masa de la 9 lei la 9,35.
Cui te poti adresa in cazul in care angajatorul nu respecta ordinul ? :rtfm:

Multumesc si Weekend placut!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 27 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Este posibil ca angajatorul dvs. sa fi facut o comanda mare de tichete de masa cu valoarea de 9 lei si abia dupa ce le va epuiza sa comande tichete cu valoarea actualizata. Nu aveti unde sa reclamati.
Angajatorul nu are obligatia de a mai indexa semestrial valoarea tichetelor de masa.
Astfel, potrivit art. I din OUG nr. 121/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative, valoarea nominala a unui tichet de masa, poate fi indexata, semestrial, cu indicele preturilor de consum inregistrat la marfurile alimentare, comunicat de Institutul National de Statistica. Totodata, potrivit aceleasi OUG, valoarea sumei lunare acordata sub forma de tichete de cresa poate fi indexata semestrial cu indicele inflatiei comunicat de INS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa - valoare iunie 2013 adinag adinag Buna ziua, Am primit si luna aceasta tichete de masa in valoare de 9RON; solicitand o explicatie angajatorului pentru neaplicarea Ordinul MMFPSPV nr. ... (vezi toată discuția)
Indexarea tichetelor de masa 2013 SLDTimisoara SLDTimisoara Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti daca indexarea tichetelor de masa cu luna mai 2013 este obligatorie intr-o societate privata in conditiile in care avem in ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa valcris valcris Buna ziua. Spuneti-mi si mie, va rog, care este valoarea minima a unui tichet de masa dat de angajator salariatilor ? Ce lege reglementeaza valoarea unui ... (vezi toată discuția)