avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMPREJMUIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMPREJMUIRE

Un vecin a imprejmuit suprafata lui de curte , cu in gard de plasa . Deasupra gardului , a montat niste suporti pe care a asezat sirma ghimpata . Acesti suporti depasesc imprejmuirea si patrund pe proprietatea mea , vezi doamne sa nu sarim gardul la el in curte . Hotul , de hoti se ii este teama ...Nu intru in amanunte . Intrebarea este : acesta are voie sa procedeze in acest fel ? I-am cerut sa scoata suportii si sa le gaseasca alta pozitie , are termen doua saptamini , dar vreau sa ma lamuresc .
Multumesc anticipat pentru raspuns .
dacă vecinul vrea suporți, va trebui să și-i monteze deasupra proprietății lui.
sa inteleg ca nu are voie sa monteze spre interiorul proprietatii mele ?
Cf art 613 Noul Cod Civil privind limitele juridice ale dreptului de proprietate privată

Distanţa minimă pentru arbori
(1) În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii.
(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.
(3) Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparţinând proprietarului vecin are dreptul de a le tăia, precum şi dreptul de a păstra fructele căzute în mod natural pe fondul său.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
Anda Cristina, Consilier juridic
Va multumesc
Domnilor va rog lamiriti-ma ! Am cerut vecinului sa desfiinteze suprtii pe care a montat sitma ghimpata deasupra gardului si acestia intra pe terenul meu . Amspus ca ii tai cu flexul dat ma ameninta cu plingere penala . II pot taia ??

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Taierea salcamului din curtea unei gradinite Gradinitainstitutie Gradinitainstitutie Buna ziua, Lucrez la o grădiniță și vecinul de langa grădiniță a facut cerere la primărie pt a se tăia un salcam din curtea gradinitei cu motiv ca ... (vezi toată discuția)
Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)