avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa-mi dau parintii in judecata/ dreptul copilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa-mi dau parintii in judecata/ dreptul copilului

Buna ziua,
probabil ca o sa para o nebunie...
e vorba de copilaria mea- am fost nevoita sa merg la scoala de muzica, apoi am urmat liceul de muzica, conservatorul, studii in strainatate in domeniu...
pe scurt, de la 4 ani m-au pus parintii la pian, din clasa a 2a am avut meditatii 3 ore pe zi/ de 4 ori pe saptamana, a trebuit sa merg la concursuri, sa scot anumite "performante", intr-o atmosfera casnica oribila; practice, am fost stoarsa ca o lamaie! Un psiholog ar putea usor sa explice de ce abia la 26 ani am decis sa "schimb macazul" dpdv. professional.
Ce vreau sa zic: totul nu ar fi fost atat de rau, dar pianul nu este instrument de orchestra si NU exista joburi! sansele pentru un absolvent sa poata sa traiasca din asta sunt sub 0% (iar eu, culmea, am reusit si asta, am lucrat la opera in Germania ca si corepetitor, dar nu prea avea legatura cu ce studiasem).
Acum am revenit in Romania si... sunt aproape in situatia de muritoare de foame, lucrez pe la scoli si gradinite ca prof, dar e mizerabil...

As vrea sa stiu daca am u caz juridic in primul rand; pot de ex. sa-i dau in judecata pt. ca m-au exploatat in timpul copilariei? sau pt. ca m-au fortat intr-o cariera care mi-a epuizat toate resursele interne de care dispun dar care nu imi poate asigura un venit (mie si fiului meu pe care il cresc singura)?

Va multumesc!
Puteti da in judecata pe oricine doriti.Nu vad de ce sa va dati parintii in judecata ,fara sprijinul dumnealor nu ati fi ajuns unde ati ajuns.Faptul ca predati astazi la o gradinita pianul sau mai stiu eu ce asta nu face decat sa va inobileze si sa va aduca satisfactii mai tarziu. In ceea ce priveste partea cu muaritul de foame, principalii vinovati sunt cei care conduc societatea romaneasca ,in germania ati reusit la noi nu se poate,sunt valori care au dat societatii acesteia multe idei ce au nascut principii,Petre Tutea,Mircea Eliade,Grigore Moisil,SpiruHaret si lista poate continua acesti eruditi au primit ca rasplata o strada oarecare care le poarta numele.
Un sfat crestinesc este lasati-va parintii in pace dumnealor au vrut pentru dvs performante si sunt mandrii de asta ,insa nu au nicio vina ca societatea nostra este stramba si isi creeaza propriile nonvalori. ,,Nonvalorile de azi ,conducatorii de maine''
va rog sa va ganditi cu ochii mintii si ai sufletului si veti vedea ca nu au nicio vina.
Cu stima si respect pentru instrumentul pe care-l manuiti.
Parerea mea este ca daca v-ati da parintii in judecata v-ati pierde timp si bani degeaba pentru ca nu ati castiga.
Nu aveti nici o sansa prin promovarea unei astfel de actiuni,nu exista nici un temei legal pt atragerea raspunderii parintilor,la varsta majoratului aveati posibilitatea sa luati hotararile pe care le credeati necesare privind studiile si cariera dvs.Sunteti tanara incercati sa va recalificati urmand cursuri pt alta profesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie! Ana Muntianu Ana Muntianu Subsemnatul, va aduc la cunostinta hotararea irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o am acum abuziv. Dupa o analiza amanuntita a ... (vezi toată discuția)
Parintii nu sunt de acord cu casatoria fiicei danacrina danacrina Buna, Am 19 ani si sunt logodita de mai bine de jumatate de an cu un baiat cu 8 ani mai mare ca mine. La sfarsitul primului meu semestru de facultate am ... (vezi toată discuția)
Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)