avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura de judecatã potrivit noului Cod de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura de judecatã potrivit noului Cod de procedurã civilã

Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat sunt mici (100-150 ron/persoana) dar totodata oamenii au dreptate sa nu plateasca intrucat nu s-a votat in Adunarea Generala construirea sediului. Interesant este ca a venit prin posta doar cererea de chemare in judecata in care scrie ca oamenii trebuie sa depuna intampinare in 25 de zile de la comunicare...insa FARA CITATIE de la Judecatorie. Pe portalul instantelor de judecata am regasit numerele de dosar insa nu este fixat termenul de judecata...In aceste conditii cum ar trebui sa procedeze vecinii mei? E normal sa nu primeasca citatie si sa nu li se precizeze termenul de judecata?
Citatia o primiti ulterior,mai intai trebuie sa depuneti intampinarea ,reclamantul va putea formula un raspuns la intampinare si dupa se va stabili termenul de judecata si se va emite citatia.
Da, termenul de judecata se va stabili ulterior, dupa ce vecinii vor fi depus intampinarea si aceasta va fi comunicata reclamantei.
Corectati-ma daca gresesc: aceasta cerere se judeca in camera de consiliu si singurele probe admise sunt inscrisurile? Asta pentru ca vecinii mei cu siguranta nu au astfel de mijloace de proba.. Fiind vorba despre o asociatie de proprietari mijloacele de proba sunt procesele verbale ale Adunarii Generale in care scrie daca s-a votat sau nu construirea acelui sediu cu toate costurile pe care le implica acest lucru. In cazul in care procesul verbal este falsificat de conducerea asociatiei cum putem suspenda procesul civil pentru o trimitere oin penal?

Si inca ceva. Se pare ca cererea de chemare in judecata a venit de la un cabinet avocatial, nu de la Judecatorie. In plus nu au primit toti vecinii. Din 16 au primit doar 3 persoane. Ceilalti cum pot dovedi ca au depus intampinarea in cele 25 de zile precizate in cererea de chemare in judecata?

Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
depinde de cum este facuta cererea. daca este pe ordonanta de plata intr-adevar sunt admise doar inscrisuri pentru dovedire.

daca este facuta pe procedura simplificata pentru valori mici, e la fel.

mergeti cu actiunea in mana si discutati cu un avocat daca vreti sa va impotriviti.
sarah1985 a scris:
Se pare ca cererea de chemare in judecata a venit de la un cabinet avocatial, nu de la Judecatorie.

Așa ceva nu este posibil întrucât un cabinet de avocat nu poate pune în vedere pârâților să depună întâmpinare în termen de x de zile. Acesta este atributul exclusiv al instanței. Cererea de chemare în judecată este comunicată însoțită de un înscris intitulat ”Comunicare Adresă”, înscris care poartă semnătura grefierului în dreapta și ștampila instanței judecătorești în stânga. Verificați înscrisul primit.


sarah1985 a scris:
In plus nu au primit toti vecinii. Din 16 au primit doar 3 persoane. Ceilalti cum pot dovedi ca au depus intampinarea in cele 25 de zile precizate in cererea de chemare in judecata?

Termenul de depunere a întâmpinării începe să curgă de la data la care fiecare dintre pârâți primește cererea de chemare în judecată. Cei cărora nu li s-a comunicat cererea de chemare în judecată fie nu sunt parte în dosar, fie urmează să o primească. Termenul de 25 de zile curge numai faţă de pârâţii care au primit cererea de chemare în judecată.

Alte discuții în legătură

Procedura simplificata pentru valori reduse sarah1985 sarah1985 Stimati forumisti, vecinii mei au fost dati in judecata pe noua procedura reglementata de CPC - procedura simplificata pentru valori reduse. Trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Procedura simplificata pentru valori reduse sarah1985 sarah1985 Stimati forumisti, vecinii mei au fost dati in judecata pe noua procedura reglementata de CPC - procedura simplificata pentru valori reduse. Trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Este in termen o intampinare depusa la doua luni de la comunicare? MYK272est MYK272est Buna seara! Am deschis o actiune (modificare masuri privind copilul; stabilire domiciliu minor si autoritate exclusiva) in data de 2.11.2016. Aceasta ... (vezi toată discuția)