avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este in termen o intampinare depusa la doua luni de la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este in termen o intampinare depusa la doua luni de la comunicare?

Buna seara!
Am deschis o actiune (modificare masuri privind copilul; stabilire domiciliu minor si autoritate exclusiva) in data de 2.11.2016. Aceasta s-a comunicat paratului la data de 5.01.2017. Termenul s-a fixat pe 2.03.2017 pentru data de 7.04.2017 (astazi). La data fixarii termenului nu era depusa intampinare din partea paratului si nici in data de 27.03.2017 cand am mers ultima data la arhiva si am consultat dosarul, dar astazi in dosar a aparut intampinare netimbrata si datata din 5.03.2017 si care "mi s-ar fi comunicat pe 9.03.2017". Eu nu am primit acea intampinare cu toate ca pe confirmarea de primire este nr meu de buletin semnatura nu este a mea.
Astazi la termen s-a dispus doar efectuarea anchetelor sociale la domiciliile partilor. Ce doresc eu sa stiu, e daca acea intampinare se accepta de catre instanta, e corecta asa cum a depus-o la doua luni dupa ce i s-a comunicat? Si se accepta asa netimbrata, sau o poate timbra de acum?
Va multumesc si o seara buna!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:11, 17 Aprilie 2017
Intampinarea nu se timbreaza si e depusa peste termenul legal.Trebuia sa sesizeze instanta si sa decada partea respectiva din dreptul da a propune probe si ridica exceptii.
Întâmpinarea este valabilă și după termen, dacă nu a propus probe cu martori și nu a invocat anumite excepții.
Probele cu înscrisuri poate depune oricând, și de asemenea poate invoca separat de întâmpinare excepții de ordine publică.
În cauza de față întâmpinarea va avea statut de NOTĂ SCRISĂ.
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2017
Dapix, utilizator
Termenul ptr.depunerea intampinarii este de 25 zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata[art.201(1)NCPC]. Art.208 NCPC-Sanctiunea nedepunerii intampinarii
2.Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si a invoca exceptii,in afara celor de ordine publica,daca legea nu prevede altfel."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reiau întrebarea. este obligatoriu să se dea răspuns la o ... Carp Mircea Carp Mircea Reiau întrebarea. Este obligatoriu să se dea răspuns la o întâmpinare ? În cazul prezentat de mine nu a mai fost comunicată întâmpinarea pentru a i ... (vezi toată discuția)
Divort - obligativitate intampinare lor68 lor68 in cazul unui divort fiind parata,intampinarea este obligatorie?trebuia sa o depun din 29.03.2013,in termen de 25 de zile,termenul a trecut,dar prima sedinta ... (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)