avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată?

Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in calitate de reclamat pina la primul termen in Ianuarie 2018 , sa depună intimpinare.

Intampinarea se depune in termen de 25 de zile de la comunicarea actiunii.

Solicitati instantei aplicarea art.208 cod procedura civila cu privire la nedepunerea in termen a intampinarii.

Întâmpinarea
Art. 208

Sancţiunea nedepunerii întâmpinării

(1) Întâmpinarea este obligatorie, în afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel.

(2) Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.


Detalii: [ link extern ]
Avocata mea de ce nu a cerut aceasta?
Procesul meu este cu asoc.de prop. Presedintele asoc.a depus la primul termen listele de plata facturilor . Aceste liste le-am cerut si eu înainte de a depune acțiunea, am făcut sesizare si la Primarie in acest sens , dar degeaba .
Pot sa cer decăderea pârâtului din drepturi daca nu a depus intimpinare la primul termen , , după ce avocata mea la termenul de judecată nu a cerut acest lucru?
Am dreptul sa-l cer eu ca reclamant acum? primul termen a fost acum 2 zile
Fiind o exceptie relativa decaderea prevazuta de art.208(2)NCPC, poate fi invocata cel mai tarziu la primul termen de judecata dupa savarsirea neregularitatii procedurale ,in etapa cercetarii procesului si inainte de a se pune concluzii in fond.[Art.247(2)NCPC]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca amestecati niste notiuni de drept,aveti incredere in av dvs si asteptati solutionarea procesului.Este posibil sa intelegeti eronat diferite aspecte din cursul judecarii cauzei,sanctiunea nedepunerii intampinarii in termenul prevazut decade partea din dreptul de a formula aparari,invoca exceptii propune probe.Judecatorul din oficiu putea solicita depunerea unor inscrisuri,etc.Si daca se invoca exceptia nedepunerii fara sa citim incheierea de sedinta pt a cunoaste ce anume s-a intamplat la termenul de judecata este greu de presupus .Sa nu va imaginati ca este o formula magica care odata invocata va face sa castigati automat procesul.

Alte discuții în legătură

Este in termen o intampinare depusa la doua luni de la comunicare? MYK272est MYK272est Buna seara! Am deschis o actiune (modificare masuri privind copilul; stabilire domiciliu minor si autoritate exclusiva) in data de 2.11.2016. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Termen depasit pentru intampinare dorel13 dorel13 Daca a trecut termenul de depunere al unei intampinari la o chemare in judecata, mai pot sa depun acea intampinare sau macar sa propun proba cu martori in ... (vezi toată discuția)