avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere intampinare

Buna seara!
Instanta a emis o Rezolutie cf.art.201,alin.1,Cod procedura civila,cu termen de depunere de catre banca a intampinarii in termen de 25 de zile.Banca a depus intampinarea in 27 de zile!!!
Care sant consecintele,ce pot face eu?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:37, 26 Mai 2015
Puteti spune la ce data primit banca cererea de chemare in judecata si la ce data a depus intampinarea?
Primit in 02.04.2015 si a depus raspuns in 28.04.2015
Întâmpinarea a fost depusă în termen, mai precis în ultima zi a termenului. Termenul de 25 de zile se calculează pe zile libere. Nu aveți ce să invocați. Adică, sigur că dvs. puteți să invocați orice doriți, însă solicitările pe acest aspect vă vor fi respinse de către instanță.
Buna ziua!
Data primirii a Rezolutiei de catre banca-23.04.2015.
Data depunerii intampinarii de catr banca-22.05.2015.
Ceea ce sa raspuns in precedent era gresit.
Conform art.201(1)NCPC termenul de depunere a Intampinarii este de 25 zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata,stabilita conform art.165 NCPC.Termenul de 25 zile se stabileste pe zile libere, adica,nu intra in calcul ziua in care incepe sa curga termeul si, nici ziua in care se implineste, respectiv,27 zile calendaristice.In cazul dvs(23.04-22.05.2015), termenul este depasit.Invocati la primul termen tardivitatea depunerii intampinarii.Conform art.208(2) NCPC "Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si a invoca exceptii,in afara celor de ordine publica, daca legea nu prevede altfel."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen in instanta Mysti Mysti Buna ziua, sunt reclamanta intr-un proces de succesiune in instanța; deși toate părțile implicate sunt de acord iar pârâții au trimis cerere de ... (vezi toată discuția)
Intampinare luiza12 luiza12 Buna dimineata! se mai poate depune un raspuns la intampinare intr-un dosar de divort,dupa ce au trecut cele 25 zile? nu s a dat termenul inca,nu am stiut de ... (vezi toată discuția)
Este in termen o intampinare depusa la doua luni de la comunicare? MYK272est MYK272est Buna seara! Am deschis o actiune (modificare masuri privind copilul; stabilire domiciliu minor si autoritate exclusiva) in data de 2.11.2016. Aceasta ... (vezi toată discuția)