avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare

Buna dimineata!
se mai poate depune un raspuns la intampinare intr-un dosar de divort,dupa ce au trecut cele 25 zile? nu s a dat termenul inca,nu am stiut de aceasta actiune in calitate de parat,deoarece nu am fost in tara si nu am primit nimic in cutia postala,va rog?
Formulati raspunsul la intampinare ca si note scrise.
multumesc,le pot depune sau la primul trmen le prezint instantei?
Conform art.201(1)NCPC aveati obligatia sa depuneti intampinare in termen de 25 zile de la comunicarea cererii de chemare in judecata.Nedepunerea intampinarii in acest termen duce la decaderea din dreptul de a mai propune probe si a invoca exceptii ,in afara celor de ordine publica, daca legea nu prevede altfel.[Art.208(2)NCPC.] Puteti depune note scrise fie la dosar,fie la primul termen, dar sa aveti in vederea sanctiunea prevazuta de art.208(2)NCPC.
Era vorba de raspuns la intampinare, nu de intampinare.

Greseala mea...aveti calitate de parat, deci vorbim de intampinare, nu raspuns la intampinare. Invederati instantei ca nu vi s-au comunicat actiunea si documentele, faceti dovada ca ati fost plecat si poate va repune in termenul de a formula intampinare.


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este in termen o intampinare depusa la doua luni de la comunicare? MYK272est MYK272est Buna seara! Am deschis o actiune (modificare masuri privind copilul; stabilire domiciliu minor si autoritate exclusiva) in data de 2.11.2016. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Care este sanctiunea pentru depunerea cu intarziere a raspunsului la intampinare? WEO WEO Care este sanctiunea pentru depunerea cu intarziere a raspunsului la intampinare potrivit Noului Cod de procedura civila? (vezi toată discuția)
Reiau întrebarea. este obligatoriu să se dea răspuns la o ... Carp Mircea Carp Mircea Reiau întrebarea. Este obligatoriu să se dea răspuns la o întâmpinare ? În cazul prezentat de mine nu a mai fost comunicată întâmpinarea pentru a i ... (vezi toată discuția)