avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime si alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime si alcoolemie

Pe data de 25 iulie 2013 am avut un accident rutier cu victime . Ma deplasam pe acelasi sens de mers cu un biciclist , care fara sa semnalizeze prin radicarea bratului stang , a schimbat directia de mers spre stanga si m-a lovit din lateral . Bicilistul a fost transportat la spital cu traumatism cranio cerebral acut inchis, comotie cerebrala, traumatism toracic si fractura brat stang deoarece s-a lovit de oglinda laterala cu capul si a cazut de pe bicicleta . Biciclistul acum este constient dar este inca in spital . Problema este ca aveam o alcoolemie mica in aerul expirat de 0,18 mg/l si am primit dovada fara drept de circulatie .
As vrea sa in cat timp expira suspendare permisului (politistul a zis ca in 90 de zile) si daca il pot redobandi mai repede de data aceasta . (Vreau sa precizez ca inca nu am primit procesul verbal pentru amenda care as fi trebuit sa o iau pentru alcoolemie si ar trebui sa mi se deschida dosar penal pentru vatamare corporala din culpa)
Link-ul de mai jos este in legatura cu un articol din ziar despre accident [ link extern ] /
Va multumesc anticipat celor care doresc sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: Konstantyn86 , utilizator 07:12, 4 Septembrie 2013
Permisul de conducere este retinut pe perioada derularii actelor de cercetare penala.Veti primi o dovada cu drept de circulatie, valabila 30 de zile, care va putea fi prelungita, ulterior.

Eu as spune ca nu este foarte sigur ca primiti dovada cu drept de conducere. Asta va trebui sa cereti procurorului pe timpul cercetarii penale. Nu e obligatoriu sa v-o si dea.
Asa este , este posibil sa nu ii fie eliberata dovada cu drept de conducere, din cauza consumului de bauturilor alcoolice.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am primit deja dovada , dar fara drept de conducere . Acum trebuie sa astept ca dosarul sa ajunga la procuror pentru a cere dovada cu drept de circulatie ? Cam cat dureaza pana ajunge dosarul la procuror , stiu ca in Romania autoritatile se misca foarte greu :( ?
Multumesc mult pentru informatii .
Oricat de greu s-ar misca autoritatile, dovada fara drept de circulatie nu va fi prelungita de procuror pentru simplul motiv ca este "fara drept de circulatie"!

Alte discuții în legătură

Soțul meu a făcut accident pe 23 ianuarie mai era cu cineva ... Vadineanu Vadineanu Soțul meu a făcut accident pe 23 Ianuarie mai era cu cineva in mașina i sa lua permisul alcoolemia era mică acela a avut 3 zile de spitalizare nimic grav ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)
Etilotest Utilizatoran2015 Utilizatoran2015 In cazul in care etilotestul arata 0.00, in sange mai exista alcool? (vezi toată discuția)