avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Va rog un sfat cu privire la noutatile despre pensionare : se poate pensiona un barbat la 60 de ani daca nu are grupa si vechime in munca are doar 33 de ani? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 13:17, 29 Iulie 2013
1. Precizati:
- cati ani are de contributie la pensie (vechime in munca), fara anii de grupa de munca;
- cati ani a lucrat in grupe superioare de munca, separat pe: gr.I, gr. a II-a, conditii speciale si/sau conditii deosebite de munca;
- in ce proportie a lucrat in grupe superioarte de munca (100%, 70% etc.).

2. Toate aceste date le luati din carnetul de munca.

Are 32 de ani si cateva luni vechime(contributie) si nu are grupa plus 1 an si 4 luni armata
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
pusa2mimi, utilizator
1. Imi cer scuze, intelesesem ca are si ani lucrati in grupe superioare de munca!

2. Pentru un barbat care are acum 60 de ani varsta standard de pensionaree ste de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

3. Poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani.

4. Poate beneficia de pensie anticipata (fara diminuare) la varsta de 60 de ani daca are un stagiu de cotizare de 43 de ani (fara stagiul militar).

5. Poate beneficia de pensie anticipata partiala la 60 de ani daca are un stagiu de cotizare de 35 de ani (fara stagiul militar).
Multumesc asta stiam dar am auzit ca ar fi ceva nou cu iesirea la pensie la 60 de ani de aceea am intrebat.
1. Fiecare cetatean raspandeste un zvon care i-ar conveni lui sa fie adevarat.

2. Deocamdata nu au fost aduse modificari, in acest sens, la Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie gavrilelena28 gavrilelena28 Barbat nascut la 21 07 1955 vechime 35 ani din care 6ani si 9 luni grupa 2 MULTUMESC (vezi toată discuția)
Pensie anticipata daia ileana daia ileana Buna ziua . Am o ruda nascuta in 06.02.1951, (barbat) care are 17 ani, 9 luni(mai mult sau mai putin o luna)vechime pe cartea de munca, iar dintre acestia 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie camybya camybya Tatal meu, nascut in 1958, are o vechime in munca de 35 de ani, stagiul militar de 2 ani, si in plus are grupa a doua pentru o perioada de 5 ani. As dori sa ... (vezi toată discuția)