avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare TVA in bilant la 30 iunie 2013
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare TVA in bilant la 30 iunie 2013

Este corect ca in raportarea la 30 iunie tva neex marfuri si tva neex incasare sa fie prinse la randul 11,iar tva neex plata la randul 6? Conform precizarilor anaf inteleg ca asa e corect.Si totusi imi da o eroare legata de acest tva.Daca cineva imi poate da o alta parere,as fi recunoscatoare.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gicristea , utilizator 14:32, 13 August 2013
Buna seara,

In opinia mea, TVA neexigibila aferenta marfurilor in sold, trebuie inregistrata la randul 05 si va diminua postul bilantier aferent stocurilor.
TVA nexigibila la incasare va fi inregistrata la randul 11, iar TVA neexigibila la platala randul 06, asa cum ati dedus si dvs.
Daca ati inregistrat corect, nu vad de ce sa nu se respecte corelatiile.

Numai bine
Buna ziua,

Va rog sa atasati precizarile anaf facute in acest sens.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare bilant Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca am sold la 4428C - 23728 si 4428D - 11152 , aceestea datorita aplicarii sistem tva incasare unde se trec mai exact ? La ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila- sc devine neplatitoare de tva silvia968 silvia968 Ce inregistrari contabile se fac in situatia in care o SC a devenit neplatitoare de TVA, de la 1 ale lunii. SC a fost platitoare de TVA la incasare lunar si ... (vezi toată discuția)