avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie sanatate minori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie sanatate minori

Buna ziua! Am urmatoarea problema : incepand cu 2008 si pana in prezent fiul meu minor incaseaza lunar chirie de la o societate pt. o camera inchiriata. Intre anii 2008-2011 fiul meu a incasat suma de 480 lei la care a platit impozit pe venitul din cedarea folosintei locuintei. Imi vine de la casa de sanatate o decizie de impunere prin care venitul realizat este de 8040 lei si contributia sociala de asigurari de sanatate de 1677 lei.
Intrebare: este obligat un minor de 14 ani sa plateasca sanatatea avand calitatea de coasigurat? Unde ma pot adresa pt. a corecta aceasta prostie omeneasca?Multumesc
Cel mai recent răspuns: asmotortrade , utilizator 19:12, 2 August 2013
1. Codul fiscal nu face deosebire varsta intre beneficiarii de venituri din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri).

2. Copilul minor este asigurat la sanatate fara plata contributiei daca nu are venituri.
Dar de unde suma colosala la venituri? Bun pentru finante s-a platit 16% impozit pe venit problema o reprezinta contributia de sanatate, iar in legea95/2006 art. 213 si 257 stipuleaza ca minorii nu platesc contributie de sanatate.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
asmotortrade, utilizator
Mergeti cu decizia de debit la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si cereti explicatii.
Cei de la sanatate au calculat la venit un salariu minim brut pe luna. Legea 95/2006 actualizata prin OUG 15/2012, prevede ca minorii sunt scutiti daca nu realizaeza venituri din munca, ori copilul meu are 13 ani, nu exista raporturi de munca cu nimeni.
1. Copilul dvs. este minor si nu realizeaza venituri din munca, este adevarat, dar are venituri din inchirierea unei locuinte si pentru aceasta Codul fiscal spune ca trebuie sa plateasca CASS.

2. - Faceti o intrebare si la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), pe e-mail.
- Intrati pe: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Impozit cas pensionari platit retroactiv? gantnerzoltan gantnerzoltan Poate cineva sa imi raspunda? Am o pensie de 880lei si venituri din cedarea bunurilor in folosinta pe prima jumatate a anului 2007 plus venituri in produse ... (vezi toată discuția)
Cass pers activitati independente lore33 lore33 Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, am cateva proprietati in inchiere, anul trecut am fost in sistem de forfetare, anul acesta ca am depasit 5 ... (vezi toată discuția)
Contribuþia la casa de asigurãri de sãnãtate veronica mazarache veronica mazarache Un pensionar care obține venituri din închirieri de bunuri și plătește la fisc taxe trebuie să plătească și contribuția la casa ... (vezi toată discuția)