avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Second hand mobila si alte produse
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Second hand mobila si alte produse

O persoana fizica autorizata, neplatitoare de TVA, deschide un puct de lucru in Romania.
Achizitioneaza mobila, electrocasnice si alte produse de decor din Ue, de la persoane fizice si de la depozite gen Caritas.
Ce documente trebuie intocmite pentru introducerea in vanzare a acestor produse?
Sunt considerate achizitii intracomunitare? Daca da, PFA trebuie sa se inregistreze in ROI, chiar daca e neplatitoare de TVA?
La vanzare produselor, trebuie folosita casa de marcat?
Este nevoie de certificat de dezimfectie, daca nu este vorba despre haine?
Cel mai recent răspuns: ncris78 , utilizator 16:52, 30 Iulie 2013
Ma poate ajuta cineva cu raspunsuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare firma neplatitoare tva catre persoana fizica neimpozabila din ue alexs2012 alexs2012 Buna ziua, O firma neplatitoare de TVA vinde produse fizice (haine) prin Internet. Firma se adreseaza doar persoanelor fizice (nu vinde persoanelor ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)