avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL DE PROPRIETATE - Expropriere pentru nevoi de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL DE PROPRIETATE - Expropriere pentru nevoi de utilitate publica

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea:
- intrun cartier limitrof al Constantei, strada trecuta din extravilan (4 metri latime) in intravilan (proiectata pentru 6 metri latime) - trecerea facuta impreuna cu o suprafata mult mai mare (mai multe strazi);
- este in curs de emitere documentatia pentru expropriere a proprietarilor de ternuri de pe laturile strazii, in mare parte ocupate de constructii - cum este si cazul meu);
- pe motiv ca terenul de pe una din laturi a strazii este in forma de triunghi - eu crezand ca, de fapt te vorba de "pile" - se intocmesc actele necesare pentru exproprierea unei fasii de 2 metri pe latura pe care am eu terenul in loc sa se ia cate un metru pe fiecare parte, asa cum mie mi se pare logic;
- mentionez ca pe latura triunghiulara, pe care s-a construit deja un zid la limita strazii de 4 metri, sunt 4 proprietari pe latura opusa, pe care se afla si terenul meu sunt 10 proprietari.
Intrebari:
1 Este posibila exproprierea disproportionata fata de axul drumului? daca DA pe ce motive?
2 Daca se emit hotararile in acest sens ce posibilitati de contestatie am si pentru ce motive?
3 Este posibila exproprierea pentru nevoi de utilitate publica fara a se acorda o depagubure rezonabila?
4 Proprietarii in cauza pot fi tratati discretionar fara sa li se dea o explicatie, legala, rationala si satisfacatoare?

Multumesc pentru rabdare si eventuale sfaturi!
Parerile dumneavoastra sunt foarte importante pentru mine.
Toate cele bune!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate - expropriere pentru nevoi de utilitate publica cretzustancu cretzustancu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - intrun cartier limitrof al Constantei, strada trecuta din extravilan (4 metri latime) in intravilan (proiectata ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic achizitionare teren langa drum national roland81 roland81 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: am gasit un teren in Crevedia, la drumul national, la un pret acceptabil. Terenul are forma unui dreptunghi, cu ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta hotararea de aprobare a indicatorilor tehnico ... Ciprian68 Ciprian68 Se poate contesta hotararea de aprobare a indicatorilor tehnico economici (sau studiul din spatele acestor indicatori) care stabilesc si anumite exproprieri in ... (vezi toată discuția)