Buna ziua,
Situatia este urmatoarea:
- intrun cartier limitrof al Constantei, strada trecuta din extravilan (4 metri latime) in intravilan (proiectata pentru 6 metri latime) - trecerea facuta impreuna cu o suprafata mult mai mare (mai multe strazi);
- este in curs de emitere documentatia pentru expropriere a proprietarilor de ternuri de pe laturile strazii, in mare parte ocupate de constructii - cum este si cazul meu);
- pe motiv ca terenul de pe una din laturi a strazii este in forma de triunghi - eu crezand ca, de fapt te vorba de "pile" - se intocmesc actele necesare pentru exproprierea unei fasii de 2 metri pe latura pe care am eu terenul in loc sa se ia cate un metru pe fiecare parte, asa cum mie mi se pare logic;
- mentionez ca pe latura triunghiulara, pe care s-a construit deja un zid la limita strazii de 4 metri, sunt 4 proprietari pe latura opusa, pe care se afla si terenul meu sunt 10 proprietari.
Intrebari:
1 Este posibila exproprierea disproportionata fata de axul drumului? daca DA pe ce motive?
2 Daca se emit hotararile in acest sens ce posibilitati de contestatie am si pentru ce motive?
3 Este posibila exproprierea pentru nevoi de utilitate publica fara a se acorda o depagubure rezonabila?
4 Proprietarii in cauza pot fi tratati discretionar fara sa li se dea o explicatie, legala, rationala si satisfacatoare?
Multumesc pentru rabdare si eventuale sfaturi!
Parerile dumneavoastra sunt foarte importante pentru mine.
Toate cele bune!
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook