Se poate contesta hotararea de aprobare a indicatorilor tehnico economici (sau studiul din spatele acestor indicatori) care stabilesc si anumite exproprieri in temeiul faptului ca utilitatea publica este "inferioara" detrimentului adus persoanei (si dreptului de proprietate)?
Caz contrect - sosea cu 2 benzi si trotuar de 2 metri (si exproprierea unei fasii de 1 metru din proprietatea privata) cand s-ar fi putut (daca firma care a facut studiul de fezabilitate s-ar fi deplasat in teren) face o sosea cu 2 benzi si trotuar de 1 metru, fara expropriere?
Si asta si in conditiile in care, aceeasi sosea, pe o anumita portiune, nu are trotuar deloc.
Multumesc.
Întrebarea dumneavoastră e mai delicata. In principiu se pot contesta actele emise de autorități, dar trebuie verificat pentru aceasta situație care e termenul de contestare. Decizia de expropriere se poate contesta. In cadrul litigiului având ca obiect contestatie de expropriere va trebuie sa dovediți ca era posibila efectuarea lucrării fără expropriere, aspect care se dovedește prin expertiza.
E necesară o analiza și stabilirea unei strategii in vederea atingerii scopului propus.
In speta mea, situatia este asta:
- s-au aprobat indicatorii tehnico-ecomonici ai modernizarii (asfaltarii) drumului pe la sfarsitul lui 2019
- la acel moment, si in acea hotorare de consiliu, nu s-a specificat nicio expropriere
- acum, mi se spune (mai pe direct, mai voalat) ca s-ar putea sa fie nevoie sa ia o fasie din terenul meu (probabil pentru ca s-a facut studiul de fezabilitate prost)
- un consilier local mi-s spus ca zilele astea o sa vrea sa vorbeasca primarul cu mine despre situatia cu drumul si ca e posibil sa demareze procedura de expropriere.
Procedura de expropriere inca nu a inceput (dar lucrarile la drum, da).
Ca sa poata face exproprierea, banuiesc ca trebuie sa refaca indicatorii tehnico-economici si asta e punctul in care vreau sa contesc in temeiul faptului ca se poate realiza utilitatea publica respectandu-se prevederile in vigoare legate de drum (latimea minima a benzii de circulatie, etc) fara expropriere.
Dupa discutia pe care o sa o am, am sa revin si, eventual, am sa va contactez pentru o posibila colaborare.
Cand se va emite si aproba hotararea de consiliu puteti proceda la contestarea acesteia. Ulterior, la momentul comunicarii hotararii de expropriere, procedati la contestarea acesteia si ulterior, solicitati in cadrul litigiului avand ca obiect ca obiect contestare decizie de expropriere suspendarea litigiului pana la solutionarea dosarului avand ca obiect contestare hotarare de consiliu.
Amenda parcare
Anamaria04
Buna seara !
Saptamana trecuta am parcat masina in fata blocului, pe trotuar. A ramas spatiu pentru pietoni de aproximativ 2 metri intre masina si bloc.Pe ... (vezi toată discuția)