avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate contesta hotararea de aprobare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate contesta hotararea de aprobare a indicatorilor tehnico ...

Se poate contesta hotararea de aprobare a indicatorilor tehnico economici (sau studiul din spatele acestor indicatori) care stabilesc si anumite exproprieri in temeiul faptului ca utilitatea publica este "inferioara" detrimentului adus persoanei (si dreptului de proprietate)?
Caz contrect - sosea cu 2 benzi si trotuar de 2 metri (si exproprierea unei fasii de 1 metru din proprietatea privata) cand s-ar fi putut (daca firma care a facut studiul de fezabilitate s-ar fi deplasat in teren) face o sosea cu 2 benzi si trotuar de 1 metru, fara expropriere?
Si asta si in conditiile in care, aceeasi sosea, pe o anumita portiune, nu are trotuar deloc.
Multumesc.
Buna ziua,

Întrebarea dumneavoastră e mai delicata. In principiu se pot contesta actele emise de autorități, dar trebuie verificat pentru aceasta situație care e termenul de contestare. Decizia de expropriere se poate contesta. In cadrul litigiului având ca obiect contestatie de expropriere va trebuie sa dovediți ca era posibila efectuarea lucrării fără expropriere, aspect care se dovedește prin expertiza.

E necesară o analiza și stabilirea unei strategii in vederea atingerii scopului propus.
Multumesc pentru mesaj.

In speta mea, situatia este asta:
- s-au aprobat indicatorii tehnico-ecomonici ai modernizarii (asfaltarii) drumului pe la sfarsitul lui 2019
- la acel moment, si in acea hotorare de consiliu, nu s-a specificat nicio expropriere
- acum, mi se spune (mai pe direct, mai voalat) ca s-ar putea sa fie nevoie sa ia o fasie din terenul meu (probabil pentru ca s-a facut studiul de fezabilitate prost)
- un consilier local mi-s spus ca zilele astea o sa vrea sa vorbeasca primarul cu mine despre situatia cu drumul si ca e posibil sa demareze procedura de expropriere.

Procedura de expropriere inca nu a inceput (dar lucrarile la drum, da).

Ca sa poata face exproprierea, banuiesc ca trebuie sa refaca indicatorii tehnico-economici si asta e punctul in care vreau sa contesc in temeiul faptului ca se poate realiza utilitatea publica respectandu-se prevederile in vigoare legate de drum (latimea minima a benzii de circulatie, etc) fara expropriere.

Dupa discutia pe care o sa o am, am sa revin si, eventual, am sa va contactez pentru o posibila colaborare.

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand se va emite si aproba hotararea de consiliu puteti proceda la contestarea acesteia. Ulterior, la momentul comunicarii hotararii de expropriere, procedati la contestarea acesteia si ulterior, solicitati in cadrul litigiului avand ca obiect ca obiect contestare decizie de expropriere suspendarea litigiului pana la solutionarea dosarului avand ca obiect contestare hotarare de consiliu.

Solutii sunt.

Cu drag si ne auzim.
Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este modalitatea juridica (pasii de urmat) in caz de expropriere ... Mirela Ligia Mirela Ligia Care este modalitatea juridica (pasii de urmat) in caz de expropriere a unui singur apartament (din 5) dintr-o singura constructie ( ni se spune ca suntem un ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotarare initiat de consilier local s_mari s_mari un consilier local poate initia un proiect de hotarare privind intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui trotuar, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Anamaria04 Anamaria04 Buna seara ! Saptamana trecuta am parcat masina in fata blocului, pe trotuar. A ramas spatiu pentru pietoni de aproximativ 2 metri intre masina si bloc.Pe ... (vezi toată discuția)