avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Parc auto de masini grele al primariei langa casa mea
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Parc auto de masini grele al primariei langa casa mea

Buna dimineata. Scriu acest mesaj la ora asta intrucat primul camion al Primariei pleca de langa casa mea la 5.30.#-o Primaria a amplasat parcul de masini grele si mormane intregi de nisip si pietris pe un teren aflat in proprietatea ei in spatele casei mele, la 2 m de gardul meu. Activitatea masinilor creeaza poluare foarte mare (praf, zgomot infernal, uleiuri). Situatia asta dureaza din ianuarie si simt ca am ajuns la capatul puterilor. Am facut sesizari, am fost in sedinta de Consiliu Local, am facut reclamatie la garda de Mediu. Autoritatile au "promis", ca vor muta "balastiera" pe terenul de drept, stabilit prin HCL inca din 2009, la iesirea din comuna (motivul e ca acolo nu sunt pazite!!!) , dar acest lucru nu este stipulat niciunde. Toata situatia asta absurda e ilegala , asa ca ultima varianta ar fi sa ii dau in judecata .De asemenea, la ultima sesizare, nu am primit raspuns in termen de 30 de zile .Vecinii mei s-au resemnat rand pe rand sau au mai primit cate o "atentie" , asa ca am cam ramas singura in problema asta. Va rog sa-mi spuneti ce cai legale si reale :) am sa rezolv aceasta problema, caci calitatea vietii mi-e profund afectata in propria casa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kamira7 , utilizator 07:00, 30 Iulie 2013
kamira7 a scris:

primul camion al Primariei pleca de langa casa mea la 5.30. Primaria a amplasat parcul de masini grele si mormane intregi de nisip si pietris pe un teren aflat in proprietatea ei in spatele casei mele, la 2 m de gardul meu. Activitatea masinilor creeaza poluare foarte mare (praf, zgomot infernal, uleiuri).

Daca lucrurile stau asa,atunci puteti sa-i dati in judecata. Va puteti baza pe legea 61/1991 ptr.tulburarea linistii,deoarece linistea trebuie pastrata intre orele 22-7.
Va multumesc mult, dar problemele mari incep la orele 8. :) In contextul ....politic :) al zilelor noastre institutiile indrituite sa rezolve problema , n-o fac, asa ca ultima solutie ar fi, cred, un proces. As dori sa stiu ce temei legal si ce sanse sunt ca problema sa se rezolve astfel.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
kamira7, utilizator
Daca ati facut plangere la garda de mediu si alte institutii,aveti dreptul sa primiti raspuns in 30 zile.Au trecut cele 30 zile,mai asteptati cateva zile deoarece legea spune:

art.9. In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art.8 cu cel mult 15 zile, ( OG 27/2002.)

Deci in maxim 45 zile trebuie sa primiti raspuns,mai adaugati vreo 5 zile timpul postei. Daca in 50 zile (zic eu),nu primiti raspuns,dati in judecata institutiile carora v-ati adresat cu petitii.

Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc la sat, la curte si de curand langa noi s-a ... roxana3l3na roxana3l3na Buna ziua! Locuiesc la sat, la curte si de curand langa noi s-a instalat cu acordul primariei un asezamant pt santier (bascule masini mari, cara si depoziteaza ... (vezi toată discuția)
Conflict major cu un vecin: tulbura linistea publica, intre altele miettac miettac vecinul de langa casa mea desfasoara o activitate care din punctul meu de vedere este ilegala: are aproximativ 5 masini de mare tonaj, o vola si sute de metri ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am lângă casa mea la 5 m distanță o hală care ... Mira1127 Mira1127 Bună ziua,am lângă casa mea la 5 m distanță o hală care a fost dată spre închiriere unui service de autocamioane în curtea acestuia care este gard ... (vezi toată discuția)