avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul inegal de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul inegal de lucru

pentru ca timpul inegal de lucru sa fie aplicat este de ajuns doar sa fie subliniat in cim?nu trebuie completat si cimpul liber de la litera H,punctul 2,litera 2?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 23 Februarie 2016
Potrivit art.116 alin.2 C.mun., programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

In c.i.m. va trebui sa fie mentionata si modul de repartizare a timpului de munca .
la litera H,punctul 1,zice:o norma intreaga,durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi,40 ore/saptamina.Litera a,zice;repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza;.......(ore zi/ore noapte/inegal)iar in c.i.m.al meu este subliniat,,inegal,,Este aplicabil si fara o alta completare?de exemplu orele in care se imparte programul asta inegal/regulamentu intern zice ca am un program de lucru de la 8 la 16(lucrind la o firma prestatoare de servicii)daca astazi spre exemplu lucrez 9 ore,ma poate obliga sa mai vin inca 2 ore seara?e legal?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
fanelpas, utilizator
Trebuie sa apara si repartizarea timpului de munca , chiar daca este inegal.

De exemplu, c.i.m. cu 8 ore/zi, inegal poate avea o astfel de repartizare luni 6 ore , marti 8 ore, miercuri 10 ore etc., astfel incat pe sapt sa se totalizeze 40 ore.
nu cred ca e posibil asa ceva deoarece EU nu stiu cit timp as putea lucra maine,comenzile pt ziua urmatoare se primesc seara si nici atunci nu se poate apecia cit timp se poate lucra,si totusi sunt pontat 4 ore si 37 de minute intr-o zi,sau 7 ore si 56 de minute,ori lucrez 10 ore dupa care ma cheama inca 2 ore seara cu pauza de 1 ora intre in care logic ca nu pot pleca acasa dar ma plateste 12 ore si nici macar nu sunt suplimentare cele 4 care depasesc pentru ca sunt luate si adaugate sa completeze ziua unde am lucrat 4 ore si 37
In acest caz, va fi greu de facut o repartizare exacta a timpului de munca.

Alte discuții în legătură

Durata inegala de lucru monik monik buna ziua...ce inseamna mai exact durata inegala flexibila a timpului de lucru? o persoana care lucreaza part-time poate avea o durata inegala de ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal dan197 dan197 Buna ziua. Am o societate care are ca obiect de activitate fitness si intretinere coirporala. Programul centrului este urmatorul\' L-V- 08.00-22.00 S- ... (vezi toată discuția)